Uttalelse: Psykologene inn i skolehelsetjenesten

Venstre vil fortsette satsningen på helsesøstre i Osloskolen. I tillegg vil vi i større grad knytte psykologer til skolehelseteamene. Slik vil vi styrke skolehelsetjenesten ytterligere, og gjøre den bedre i stand til å møte de helseutfordringene barn og unge har.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Skolehelsetjenesten er, og har vært, viktig for Venstre. Helsesøster har en svært viktig funksjon som et lavterskel helsehjelpstilbud til barn og unge. Mange sliter med utfordringer eller psykiske problemer og har behov for å snakke med en fagperson med spesialkompetanse innen psykisk helse. I slike tilfeller kan henvisning til psykolog være nødvendig. Dette kan medføre lang ventetid og eleven kan oppleve det som mer dramatisk.

Ved å flytte ressursene nærmere barna kan man få et lavterskeltilbud uten henvisninger og lang ventetid. Slik kan man nå flere og problemer kan løses før de vokser seg for store. Dette kan også hjelpe til å forebygge at unge dropper ut av skolen.

Mer enn 70.000 barn og unge i Norge har psykiske lidelser. Mange sliter også med stressrelaterte psykiske helseplager, vold og mobbing. Venstre mener at flere psykologer som jobber med barn og unge bør være plassert der barna oppholder seg mesteparten av dagen, på skolen.

Derfor vil Oslo Venstre ha større bruk av psykolog i skolehelseteamene.

Uttalelsen ble vedtatt på Oslo Venstres årsmøte 8. februar 2015

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**