Nei til fire felt i Karmsundgata

Haugesund Venstre sier nei til fire felt i hele Karmsundsgatas lengde. Dette ble enstemmig vedtatt på årsmøtet i lokallaget frdag 16. januar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Firefeltsveg er en dårlig løsning for Karmsundsgata

Foto: Statens Vegvesen

Årsmøtet i Haugesund Venstre sier nei til den foreslåtte utbyggingen av fire felt i hele Karmsundsgatas lengde. En slik utbygging er svært uheldig for framtidig by- og sentrumsutvikling, og den vil påføre beboere langs Karmsundsgata en urimelig forringelse av bomiljøet. Den planlagte utvidelsen av Karmsundsgata står videre i sterk kontrast til behovet for å redusere bruken av privatbil, slik målsetningene for Haugesund kommunes klimaplan forutsetter.

Haugesund Venstre vil derfor gå inn for at kun de deler av kommunedelplan for Karmsundsgata som omfatter strekningen fra Jeppevegen (“Opelkrysset”) til Storasundsgata vedtas i denne omgang. De resterende delene av planen, fra Storasundsgata til Kvala, utsettes for videre utredning av alternative løsninger. En slik utsettelse vil ikke ha konsekvenser for framdriften av prosjektet, da finansieringen av denne siste delen av prosjektet ikke vil være klar på mange år.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**