Lokalisering av nytt sykehus

Lokalisering av nytt sykehus, er en av de viktigste sakene i år og som vil kunne ha store ringvirkninger for kommunen vår. En av de aktuelle plasseringene er nemlig i vår egen kommune, på Ullandhaug/Grannes. I formannskapet etterlyser Venstres gruppeleder et kontaktmøte mellom formannskapet og ledelsen på sykehuset.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Grundig innføring i begrunnelse for behovet for nytt sykehus, tomtealtenativer og videre prosess. Dette er deler av sakene som vi ønsker skal belyses i kontaktmøtet.

Sykehuset legger opp til grundige høringsrunde og i beste fall er finansiering av sykehuset inne på statsbudsjettet i 2017. Av tomtealternativene er Paradis nå ute, ganske enkelt pga. at området er for lite og at en delt løsning mellom Våland og Paradis er lite hensiktsmessig. Da gjenstår dagens sykehustomt på Våland, Ullandhaug/Grannes og Stokka i Sandnes. Det siste tomtealternativet ligger innfor grensen for langsiktig landbruk.

Saken om plassering av nytt sykehus, skal komme på høring, men før den tid ber Venstre om at ordfører/rådmann kan ta initiativ til et møte etter samme mal som det Stavanger nylig gjennomførte for å sikre informasjonsflyten mellom ledelsen på sykehuset og de folkevalgte.

Anja Berggård Endresen

Foto: Iselin Nybø

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**