Et budsjett som leverer

Venstre har kommet til enighet med Arbeiderpartiet, SV, KrF og Senterpartiet om budsjett for 2015 og handlingsprogram for 2015-2018. – Dette er et budsjett med en sterk sosial profil og som innebærer et tydelig løft for kunnskap, kultur og klima, sier varaordfører og Venstres gruppeleder Boye Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Skedsmo rådhus

Foto: Skedsmo kommune

Budsjettavtalen bygger på rådmannens forslag til budsjett og handlingsprogram, og innebærer en stor styrking tidlig innsats og forebyggende arbeid, målrettede tiltak for å nå dem som trenger det mest, kompetanseheving i skole og barnehage, og økt støtte til frivillighet, kultur, idretts- og friluftsliv. I tillegg forsterkes arbeidet innenfor klima og miljø gjennom økt bevilgning til sykkeltiltak og storstilt utbygging av infrastruktur for el-biler.

– Vi leverer det vi har gått til valg på. Vi har gjennom denne perioden styrket Skedsmoskolen betydelig, gjennom målrettede tiltak for å øke kvaliteten, vi har løftet Skedsmo til en miljøsatsing som vekker internasjonal oppsikt, vi har styrket vilkårene for frivillige lag og foreninger, og vi har investert store summer i kultur, idrett og friluftsliv. I tillegg har vi tatt viktige grep for å motvirke utenforskap, gjennom målrettede tiltak mot fattigdom blant barn og for bedre integrering. Dette er det siste budsjettet vi leverer for denne perioden, og det er et budsjett som jeg er stolt av å kunne levere fra meg på vegne av Venstre og på vegne av det flertallet som Venstre inngår i, utdyper Bjerkholt.

Det konkrete tallbudsjettet fra Venstre, Arbeiderpartiet, SV, KrF og Senterpartiet kan du laste ned her.

Til selve tallbudsjettet er det knyttet noen noter som utdyper enkelte av satsingene. Disse er markert i høyremargen etter den aktuelle linjen i talloppstillingen:

1. Parkeringsavgiften på rådhuset økes tilsvarende et proveny på 200.000 kr.

2. Byggestart for sykkelfelt i Nittedalsgata fremskyndes til 2015 og ferdigstilles i 2016.

3. Slorahallen ferdigstilles september 2015. Tidligere bevilgning til helårsdrift i 2015 reverseres frem til hallen er ferdigstilt.

4. Hovedbibliotekets åpningstid på søndager utvides til fem timer hele året, med unntak av skolens sommerferie og helligdager.

5. Det avsettes totalt 25.000.000 kr til Skedsmo kommunes bidrag i Husebylåveprosjektet. Endelig bevilgning forutsetter at finansiering av investering og driftsmodell for hele prosjektet er avklart jfr. K-sak 14/155.

6. Utforming og plassering av skatepark på Skjetten avklares i samarbeid med lokale aktører, jfr. K-sak 14/162.

Det omforente budsjettforslaget fremmes i formannskapets møte den 26. november, mens endelig vedtak gjøres i kommunestyret den 10. desember. Verbalforslag til kommunestyrets behandling vil bli klart i løpet av de neste to ukene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**