Reagerer på mange feil og sleivspark i avisinnlegg

Venstres førstekandidater til høstens kommunevalg i Risør og fylkestingsvalg i Aust Agder reagerer på lørdagens avisinnlegg hvor Helge Værland kom med mange feil og sleivspark mot Risør Venstre. Les hele tilsvaret her:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Feil på feil om Venstre, Værland!

Vi skal ikke kommentere alle feil og sleivspark fra Helge Værland rettet mot Risør Venstre i lørdags-AAB, men nøye oss med følgende:

1. Styringsverktøy er selvsagt helt nødvendig. Kommuneplanen er viktig, og i samfunnsdelen løftes frem et viktig, overordnet mål: «Vi skal vokse»! Folkelig involvering og engasjement er svært positivt og på sentrale områder helt nødvendig.

Men vi er kritiske til for vidløftige, kostbare og lite målrettede prosesser. Ressursbruken i arbeidet med kommuneplanen står overhodet ikke i forhold til resultatet og har båndlagt administrasjonen over for lang tid. Det har naturlig nok gått ut over tjenesteproduksjonen!

2. Rådmannen frarådet sterkt bystyret å prioritere byantikvar. Venstre er enig. Kommunen har høy kompetanse og gode resultater på verneområdet. Derfor er det viktigere ting å bruke ressursene på innenfor sektoren, f.eks. raskere byggesaksbehandling.

3. Jubileumsbok 2023 er viktig for Risør og Venstre. Men 6 millioner kommunale kroner er for mye. En tredel av dette beløpet bør etter vår vurdering holde, fordi det i kommunen er udekkede behov innenfor bl.a. helse og omsorg.

4. Risør Venstre er opptatt av både kortsiktig handel og handling, og ikke minst langsiktig forvaltning. Værland har rett i at vi er handlingsorienterte — og vi er målrettede.

5. Utvikling og vekst er viktig for hele Risør kommune og dermed for Venstre. Det skal vi få til både utenfor og i sentrum, og uten å kollidere med viktige vernehensyn.

6. «Miljø- og kulturpartiet Venstre» gjelder også for lokalpartiet i Risør. Eksempelvis er Værlands påstand om at Venstre «ivrer» for bortfall av kunststipendet, direkte feil. Risør er og skal være en kulturkommune!

Når Værland skriver at noen politikere vil «fylle ut havna og skjærgården med stein», blir det for dumt. Han tar også feil når han påstår at Venstre vil «sprenge vekk» Hollenderskjæret i Mortensen-kvartalet.

Et enstemmig bystyre vedtok i september tvert imot ikke å gi dispensasjon fra reguleringsplanen for fjerning av terreng og etablering av 16 leiligheter på Mortensen-eiendommen. Derimot ble det gitt bruksendring og rammetillatelse for seks leiligheter i eksisterende bygg, uten fasadeendring.

7. Universelt utformet kyststi over vannspeilet og langs fjellet fra Flisvika til Randvik har derimot Risør Venstre gått i bresjen for. Dette vil gi flere tilgang til flotte friluftsområder og binde Tangen og sentrum til Randvik på en ypperlig måte, uten å skade naturen.

8. Frodig språkbruk og friske ytringer er bra og ligger sikkert i ryggmargen på Værland fra den gangen han var yrkesaktiv journalist. Usannheter, grove sleivspark og tullete påstander, som han serverer på rekke og rad i sitt innlegg, bør han imidlertid spare leserne for.

Sara Sægrov Ruud og Dag Jørgen Hveem
Risør Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**