Budsjett 2015: Venstres forslag til endringer

Venstre har nå lagt frem sitt forslag til prioriteringer i handlingsprogram og budsjett for de neste fire årene. Partiet prioriterer å styrke miljø- og klimaarbeidet i kommunen, styrke skoler og barnehager, og gi mer til dem som har minst fra før. Budsjettet skal behandles i bystyret 17. desember.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Rådmannen har presentert sitt forslag til budsjett og handlingsprogram for perioden 2015-2018. Det er et stramt budsjett, og det er sterkt fokus på å redusere gjelden og styrke kommuneøkonomien.

Dag Vige, bystyremøte 031214

Kristiansand Venstres forslag til endringer i rådmannens handlingsprogram og budsjett har tre tydelige profilområder, og gruppeleder Dag Vige peker på at jobben er å prioritere:

– Kommunens økonomi er trang, og for å opprettholde et godt tjenestetilbud til innbyggerne, må vi som politikere strengt prioritere de midlene vi har til rådighet. Venstres budsjettforslag prioriterer først og fremst klima, skole og barnehage og dem som trenger det mest.

I tillegg til endringene i drifts- og investeringsbudsjettet, fremmer Venstre en rekke verbalforslag. En stor del av dem er en del av partiets omfattende satsing på klima og miljø. I tillegg legges det frem et forslag som følger opp Dag Viges interpellasjon om barn i fattige familier fra forrige bystyremøte.

– Vi foreslår at kommunen lager en handlingsplan for barn i lavinntekstfamilier, sier Vige.

Satsing på klima- og miljøtiltak
Venstre ønsker å være pådriver for at klima- og miljøeffekten blir tillagt stor vekt i alle beslutninger i kommunen. I budsjettet har Venstre satt av mer penger på gang- og sykkelveier, vi vil ha en økt satsing på næringsetablering i sentrum og vi vil etablere en tilskuddsordning til fjerning av gamle oljetanker i private hager.

Styrking av skoler og barnehager
Vi fortsetter også vår sterke satsing på oppvekstsektoren. Venstre gir mer penger til den generelle driften av skolene og barnehagene i kommunen for å sikre forsvarlig drift og høy kvalitet. Vi øker også ressursene til tidlig innsats og spesialpedagogiske tiltak i barnehage og skole.

Mer til barnevernet og fattige barnefamilier
Venstres budsjettforslag har en klar sosial profil. Vi har prioritert mer penger til barnevernet. I den neste fireårsperioden ønsker vi også å bruke mer på arbeid med rus- og psykiatri, og vi øker også tilskudd til tiltak for barn i lavinntektsfamilier.

Biblioteket
I Venstres investeringsbudsjett er det også en betydelig satsing på opprustning av biblioteket. Her legger vi inn investeringsmidler på 12,5 millioner for å sikre en riktig og fornuftig opprusting av bibliotekets lokaler.

• Venstres alternative budsjett finner du her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**