Gjennomslag for to nye virkemidler for bymiljø og klima

Venstre har i dag fått tilslutning til å innføre miljøkrav til drosjenæringen og å gi kommunene muligheten til å reservere parkeringsplasser til bildelingsordninger. – Dette er to enkle tiltak som kan forbedre bymiljøet og redusere klimagassutslippene, sier en fornøyd Abid Q. Raja (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

 Abid Q. Raja er svært fornøyd med at byene får nye muligheter til å redusere klimagassutslippene og forurensingen lokalt.

Abid Q. Raja er svært fornøyd med at byene får nye muligheter til å redusere klimagassutslippene og forurensingen lokalt.
Foto: Gisle Bjørneby, 2013

– Dette er to viktige seire for å styrke bymiljøet, nå klimamålene og å gi kommunene/ fylkeskommunene verktøy for å gå foran i miljø- og klimaspørsmål, sier Raja.

Null- og lavutslippstaxi
Venstres Abid Q. Raja fremmet rett før sommeren, sammen med SVs Heikki Holmås, forslag om muligheten til å stille miljøkrav til drosjenæringen.

Forslaget går ut på at fylkeskommunene skal kunne sette vilkår om null- og lavutslippsbiler for nye drosjer. Det er ikke mulig i dag, noe bl.a. byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Guri Melby (V), har etterlyst. Alle partiene, unntatt Fremskrittspartiet, støtter representantforslaget som Venstre og SV har fremmet sammen.

– Dette gir fylkeskommuene et nytt virkemiddel, og vil gi gode muligheter for å redusere utslippene og miljøbelastningen lokalt, sier Raja.

Bildelingsordninger
Bildelingsordninger er ordninger der flere personer, gjennom bilkollektiv eller avtaler med bedrifter, deler biler seg imellom. Med Venstres gjennomslag blir det mulig for kommunene å sette av egne parkeringsplasser til bildelingsordninger.

– Bildelingsordninger er ett av flere virkemidler som reduserer miljøbelastningen, arealbruken og trengselen av biler i byene. Derfor håper jeg flere byer vil bruke denne nye muligheten, avslutter Abid Q. Raja.

Abid Q. Raja er nestleder i stortingets transport- og kommunikasjonskomite.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**