Ønsker mangfold i bystyret

Mandag ettermiddag diskuterte Stavanger bystyre hvor mange representanter bystyret bør ha i framtiden. — Det er fantastisk å ha et mangfold av mennesker i bystyret, sa Venstres Kjartan Alexander Lunde i debatten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

stavanger bystyre
 Venstres Kjartan Alexander Lunde

Venstres Kjartan Alexander Lunde
Foto: Mari Halvorsen

I dagens møte i Stavanger bystyre vedtok flertallet å beholde dagens størrelse. Det betyr at det også etter neste valg vil sitte 67 representanter i bystyresalen. Ap og Frp ønsket å redusere antallet representanter.

Les Venstre sitt innlegg i saken under:

Ordfører,

Det er en flott forsamling her i dag. Det er fantastisk å ha et mangfold av mennesker i bystyret.

Vi representerer en stor befolkning i en stor by. Vi er svært heldige som har mange som har mulighet til å delta aktivt i demokratiet vårt.

Venstre frykter at ved å redusere antall politikere vil de politiske beslutningene flyttes lenger unna folk flest.

Jeg synes det er merkelig at vi i en by som vokser skal redusere antall folkevalgte. Sammenlignet med de fleste andre kommuner i landet, har vi svært mange stemmer bak hver representant i bystyret, og dette gjør at avstanden mellom de folkevalgte og byens befolkning allerede er stor.

Hvis vi reduserer antall representanter så frykter jeg at bredden og mangfoldet blir mindre. Stavanger trenger et bystyre med folkevalgte som har forskjellig bakgrunn, interesser og engasjement.

Derfor er det bra at vi viderefører det antallet representanter som vi har.

Takk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**