Frogn har råd til både skole, helse, idrett og kultur

Venstre vil at Frogn kommune skal levere det løftet for folkehelse og livskvalitet som er planlagt gjennom de siste årene. Prosessen om hvordan skolen i Frogn skal utvikles videre skal få skje uten et 13-millioners innsparingskrav som tvangstrøye.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Erik Lundeby

Foto: Ivar Ruud Eide

-Nå er tiden kommet for å levere, sier Venstres gruppeleder og ordførerkandidat Erik Lundeby. Det har gjennom flere år vært arbeidet hardt og målrettet i kommunens administrasjon og i politiske organer for å levere best mulig innen de økonomiske rammene, og kommunen har nå økonomisk styrke til å levere det løftet vi har jobbet for.

Stryker rådmannens forslag til skolekutt

Frogn-skolen er blant den beste tidelen i landet, og skal strekke seg ytterligere mot å bli blant de ti beste, mener Venstre.

-Det er uaktuelt for Venstre å nedlegge Seiersten og gjøre om Dyrløkkeåsen til ren ungdomsskole, sier Lundeby, og dialogen som starter med foreldre og andre skal i Venstres budsjettforslag kunne skje uten et innsparingskrav som betingelse.

Satsing på helse, idrett og folkehelse

Det nye helsebygget på Ullerud vil gi oss mulighet til å gi god og verdig pleie i et moderne og funksjonelt bygg. Omfattende bygging av omsorgsboliger gir et tilbud som gjør at flere kan bo trygt hjemme lenger enn i dag.

Nye Seiersten idrettspark blir et løft for idretten, og et samlingspunkt sentralt i kommunen. Ny sportshall er snart klar. Nå starter ombygging av stadion. Deretter rehabiliteres Frognhallen og integreres med nytt bad til et flott anlegg for idrett og folkehelse.

Opprusting av badeparken

Det ligger midler på 2015-budsjettet til å få fart på opprustingen av Badeparken, og senere i perioden til oppgradering av akvariet. Dette gir også Drøbak sentrum et løft til beste for både innbyggere og tilreisende.

Ingen krise i kommuneøkonomien i Frogn

-Det snakkes mye om dårlig økonomi i Frogn kommune, sier Lundeby. Vi har i dag den laveste gjelden pr innbygger i Follo. Vi har allerede i flere år unngått å bruke momskompensasjon til drift, noe svært mange kommuner nå må få på plass. Vi har også et disposisjonsfond som ved slutten av perioden vil være på over 150 millioner – noe som både dekker pensjonsgjelden og gir midler som kan benyttes til investeringene. Og det har aldri vært aktuelt å innføre eiendomsskatt.

Støtte til Oscarsborg-festivalen som kommer lokale lag til gode

Venstre har ikke lagt inn mange nye satsinger i dette budsjettet, fordi det nå skal satses på å gjennomføre det vi har lovet Frogns befolkning. Men vi mener at tiden er inne til å legge inn et fast bidrag til festivalen Oscarsborg Akustiske på årets budsjett.

-Vi vil støtte festivalen med 100 000 til kjøp av tjenester fra lokale lag og foreninger, en klausul som sikrer at disse pengene i siste instans også blir et ekstra bidrag til frivillig kultur og idrett.

Forhandlinger

Venstres forslag blir fremmet i Formannskapet denne uken. Deretter blir det forhandlinger mellom partiene.

-Vi har god erfaring med å samarbeide om budsjett med Høyre, Fremskrittspartiet og Senterpartiet, og tar sikte på å sette oss ned med disse partiene når forslagene er lagt frem, sier Lundeby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**