Ber justisministeren avkrefte at tvangsutsendelse av lengeværende asylbarn prioriteres

Iselin Nybø forutsetter at det ikke er gitt politiske føringer fra justisdepartementet om at tvangsutsendelse av lengeværende asylbarn skal prioriteres.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Les også: Større vekt på barns beste

– Kan statsråden avkrefte at det er gitt politiske føringer om at tvangsutsendelse av lengeværende asylbarn som kan komme under det nye regelverket skal prioriteres?, skriver Nybø i brev til justisministeren

Nye regler med mer vekt på barns beste
Hun viser til asylavtalen mellom de fire borgerlige partiene, hvor det er enighet om at hensynet til barnets beste skal tillegges større vekt og forutsetter at statsråden ikke har satt i gang arbeid med å prioritere utsendelse av lengeværende asylbarn som kan komme inn under det nye regelverket.

Venstre ber justisministeren avkrefte at tvangsutsendelse av lengeværende asylbarn prioriteres

Iselin Nybø, Stavanger, Rogaland

Foto: Tone Staven

– Jeg forutsetter at justisministeren ikke har gitt politiske føringer om at utsendelse av lengeværende asylbarn som kan komme inn under det nye regelverket skal prioriteres, sier Venstres justispolitiske talsperson Iselin Nybø til Dagbladet.

Høringsrunden for det nye regelverket om en ny og varig ordning for lengeværende asylbarn hvor hensynet til barns beste skal tillegges større vekt ble avsluttet i begynnelsen av september
.
– Jeg forventer nå at justisdepartementet kommer med et forslag som er i tråd med intensjonen i asylavtalen om å legge mer vekt på hensynet til barns beste og som tar høyde for innsigelsene fra høringsinstansene, sier Nybø.

Rødgrønn unnlatelsessynd
Behandlingen av de lengeværende asylbarna er en rødgrønn unnlatelsessynd som de borgerlige partiene må rydde opp i. Vi trenger en endring av regelverket hvor det legges mer vekt på barns beste og vi trenger raskere saksbehandling og raskere avklaring for disse barna.

Den rødgrønne regjeringen lot barnefamilier leve alt for lenge i uvisshet. Det haster nå med å få på plass regelendringen, sier Nybø.

Les også: Enighet om avtale: regelendring for asylbarn

Raskere avklaring
Hensikten med det nye regelverket er å sørge for at det blir lagt mer vekt på hensynet til barns beste i sakene om lengeværende asylbarn. Det er en klar liberalisering av regelverket enn under det rødgrønne regime.

– Samtidig må vi få raskere avklaring slik at de som ikke har krav på opphold sendes raskt ut. Det er ikke humant å la barn bli boende her i mange år for så å sende dem ut, ,sier Nybø

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**