Studentrabatten utvides

Fra 1. februar innfører Ruter studentrabatt for alle studenter, ikke bare for de som studerer i Oslo og Akershus.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Studenter som reiser i Oslo og Akershus , men som studerer andre steder i landet må i dag betalefull pris hos Ruter. Dette i motsetning til de som studerer ved institusjoner i Oslo og Akershus som får 40 prosent studentrabatt på ordinær voksenpris.

Nå utvides denne prosentrabatten til å gjelde alle studenter (hvis studiet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen), samme hvor deres studiested er. Ved budsjettbehadnlingen i Akershus fylkeskommune i desember fremmet flertallspartiene V, H, Krf og Frp forslag om at alle studenter må ha rett til studentrabatt når de rieser kollektivt i Oslo og Akershus. Dette fulgte Ruter opp og fra 1. februar i år gis det studentrabatt for alle studenter, ikke bare for de som studerer i Oslo og Akershus.

Rabatten gjelder studenter, lærlinger og kandidater som er omfattet av opplæringsloven og er en prosentvis rabatt på voksen pris frem til de fyller 30 år.

Dette er svært gledelig, den rodnignen vi har hatt hittil har ikke vært bra nok for studentene sier Solveig Schytz, gruppeleder for Venstre i fylkestinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**