Venstre går inn i ny flertallsposisjon i Arendal

Venstre går inn i flertallsposisjonen i Arednal bystyre for budsjettbehandlinga for 2014, og de fire samarbeidspartiene Høyre, Kristelig folkeparti, Venstre og Pensjonistpartiet har sendt ut felles pressemelding i dag:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Pål Koren Pedersen, Cathrine Høyesen Hall, Jan Kløvstad

Foto: Nils Åge Vikingsdal

Arendal Høyre, Frp og Krf – som har blitt benevnt "posisjonen" i Arendal Bystyre i inneværende valgperiode – har ikke lykkes å finne frem til et felles budsjettforslag for 2014 som løser Arendal kommunes vanskelige økonomiske situasjon.
Dette medfører at samarbeidet mellom disse 3 partiene opphører som et formalisert samarbeide. Partiene vil fortsette samarbeidet fra sak til sak i bystyret i resten av valgperioden.
Høyre og Krf har dermed sett seg om etter alternative samarbeidspartier som kan gå sammen om et budsjettforslag som har flertall i bystyret.
Dette arbeidet har lykkes og Høyre, Krf, Venstre og Pensjonistpartiet vil dermed legge frem et samlet budsjettforslag for Arendal i 2014 som vil bringe oss inn i en sunn økonomisk utvikling slik at også investeringsmulighetene i fremtiden er til stede. En ny skoleløsning på Tromøy er et eksempel på at et slikt handlingsrom må etableres så raskt som mulig.
I løpet av de første ukene av 2014 vil partiene sondere mulighetene for videre felles opptreden og da forankret i en detaljert samarbeidserklæring ut inneværende valgperiode.
Arendal den 21.november 2013

Høyre Kristelig Folkeparti Venstre Pensjonistpartiet

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**