Venstre spurte om lærekontrakter

Roar Sollied er fornøyd med svaret den nye Fylkesråden for utdanning ga på spørsmål omkring kommuniseringen av den nye lærekontraktordningen i Troms.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Etter følgende spørsmål fra Venstre, lovet Fylkesråd Mæland å gjøre formidlingen av budskapet enda tydeligere. Sollied hadde da påpekt at fylkeskommunen fortsatt hadde listet to kategorier som ikke berettiget til lærekontrakt ( jmfr brev av 2.9)

-Man kan ikke hevde at kommunikasjonen er god nok når våre partnere ikke oppfatter det slik, sier Sollied, som håper på bedre kommunikasjon i framtida, slik at man ikke kommer i den situasjonen at noen lar være å søke.

Her er Venstres spørsmål om godkjenning av lærekontrakter

Roar Sollied

Foto: Dagfinn Stefanussen

“Etter en forespørsel fra hovedorganisasjonen Virke om godkjenning av lærekontrakter i Troms fylkeskommune svarer Kunnskapsdepartementet i brev av 21. august i år at Troms fylkeskommune skal godkjenne lærekontrakter også for ungdom uten ungdoms- eller voksenrett etter Opplæringsloven. Kostnadene er innbakt i rammetilskuddet, sier departementet til slutt i brevet. Fylkesmannen i Troms tilskriver Fylkeskommunen om samme forhold, og viser til Departementets konklusjon.

Fylkesråden sier så i sitt svarbrev 2.9. at Fylkeskommunen handler rett etter Opplæringsloven.

Spørsmålet til Fylkesrådet er:
Fylkestinget har vedtatt at de med ungdomsrett skal prioriteres ved tildeling av lærekontrakter, men er Fylkeskommunen tydelig nok i sin kommunikasjon omkring mulighetene for lærekontrakt overfor ungdom uten rettigheter, overfor kommuner og bedrifter i Troms, overfor partnerne i Samfunnskontrakten, som sammen skal sørge for at flere kvalifiserer seg til arbeidslivet? ”

Roar Sollied, Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**