Venstre spør om bedre gangvei til Vilberg legesenter

De som følger Eidsvoll Venstres Facebookside vet at vi sist helg “inspiserte” mangelen på gangvei langs Nesveien fra Sundet ut mot Gruemyra, de siste metrene før man tar av til Vilberg legesenter. Nå stiller Knut Bakkehaug spørsmål til ordfører Einar Madsen (Ap) om hva som kan gjøres. Les spørsmålet her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Mot Gruemyra utover Nesvegen ligger Vilberg Legesenter, Trimmen Fysioterapi og treningssenter og Zonen Eidsvoll sport og treningssenter i nye og fine lokaler som er bygget i deler at et tidligere industribygg. Eidsvoll Venstre har fått henvendelser om tilgjengeligheten til dette stedet. På denne bakgrunn valgte jeg og en partikollega av meg å dra å se på forholdene.

Knut Bakkehaug i Eidsvoll Venstre

Foto: Venstre

Dersom du ønsker å gå fra Sundet oppfattes den naturlige løsningen å gå langs Nesvegen. På strekningen fra rundkjøringen hvor Nesvegen begynner og fram til Smed Hagens veg 11 hvor legesentret osv ligger, er det ikke gangsti eller fortau. Det er i tillegg knapt noen veiskulder og du kan tydelig se sporene etter alle fotgjengeren som har trykket seg opp mot gjerdene langs vegen. Avstanden ned til rundkjøringen og gangsti er kanskje ca 100 meter.

Da vi så på forholdene oppdaget vi at det ligger gangsti fra Gruemyra og til Sundet på baksiden av Smed Hagens veg 11. Denne kan du komme til dersom du går sørover og rundt byggningene kan du komme inn på denne gangstien, men dette er ikke merket og representerer en omveg som det kan være vanskelig å få folk til å velge.

Utfordringen kunne vært løst med gangsti langs Nesvegen, laget tilgang til gangstien innerst i Smed Hagens veg 11 eller som minimumsløsning merke tilgangen til gangstien sørover og rundt bygningene.

Vedlagt følger våre bilde fra stedet.

På denne bakgrunn ønsker jeg å stille følgende spørsmål;

Kan ordføreren ta initiativ til å utrede en bedre og tydeligere tilgang til Smed Hagens veg 11 for de som ikke velger å kjøre bil?

Knut Bakkehaug, kommunestyrerepresentant Eidsvoll Venstre

Eidsvoll Venstres Facebookside

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**