Takk for åtte spennende år!

Borghild Tenden takker for godt samarbeid gjennom åtte år som stortingsrepresentant, og ønsker den nye stortingsgruppa lykke til. -Det jeg har vært aller mest opptatt av i mitt arbeid på stortinget er samferdsel, og da særlig kollektivtrafikk, av næringspolitikk, skole og en bedre politikk for rus og psykiatri forteller Borghild.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Borghild Tenden

Foto: Sesselja Bigseth

Jeg vil ved starten av en ny Stortingssesjon takke for åtte spennende år som stortingsrepresentant for Akershus Venstre sier Borghild Tenden.

Stortingsvalget i 2005 var et brakvalg for Akershus Venstre. For første gang etter Halfdan Hegtun sin storhetstid fikk vi inn ett direktemandat for Venstre med 7,6 % av stemmene i Akershus.
– I min første stortingsperiode fikk jeg det ærefulle vervet å være nestleder i Transport – og kommunikasjonskomiteen. I perioder fungerte jeg som leder. Jeg stortrivdes i den komiteen og samferdsel et svært viktig satsningsområde i Akershus sier Borghild Tenden.

Etter valget i 2009 var under sperregrensen, men fortsatt fikk Akershus inn ett mandagt.
– Det ble fire arbeidssomme år hvor Trine som partileder var den som måtte bruke mest tid utad, mens jeg måtte gjøre en større del av arbeidet internt på stortinget. Jeg følte hele tiden at jeg burde bruke mer tid på Akershus, men det var vanskelig å få til, og jeg håpet at medlemmene i Akershus skjønte det forteller Borghild.

Borghild froteller at det hun har vært aller mest opptatt av i stortinget har vært samferdsel,- da særlig kollektivtrafikk, næringspolitikk, skolepolitikk, og å få en bedre politikk for rus og psykiatri.

Engasjement for næringspolitikk og den gode læreren
-Grunnen til at jeg meldte meg inn i Venstre var Lars Sponheim sin satsing på gründere og småbedrifter.
Jeg trivdes aller best i Stortinget når jeg kunne snakke om nettopp det. Ofte blir det for mye snakk om fordeling og hva skattepengene skal brukes til. Det er altfor lite debatt om verdiskapning og hva vi skal leve av i fremtiden sier Borghild.
– I tillegg er etterutdanning av lærere og satsing på den gode lærer noe som opptar meg. Jeg har jobbet 15år i videregående skole og kjenner skolen godt. Derfor er jeg ekstra opptatt av dette forteller en engasjert Borghild Tenden.

Kampen for de fattige barna
Venstre snakker mye om fattige barn og fattige familie. Rus og psykiatri er mye av årsaken til dette. Flere og bedre behandlingsmetoder er viktig.

– Jeg vil gjerne takke alle medlemmer som har stått på i valgkamper, og jeg vil takke tillitsvalgte og folkevalgte i Akershus for godt samarbeid gjennom disse åtte åra. Jeg ønsker Venstres nye stortingsgruppe lykke til med arbeidet på stortinget avsutter Borghild Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**