Jeg er usikker på satsingen på forebygging på Løvstakksiden, nå som stasjonen forsvinner. Jeg vet at politiet har kommet med forsikringer, men jeg er redd for at ressursene vil bli brukt andre steder, sier Årøen.
Stasjonen på Løvstakksiden ble etablert i 1999. Stasjonen på Landås ble opprettet første gang i 1995, men ble nedlagt, før den gjenoppsto i fjor. Nå er begge stengt.
Det viktigste for folk i lokalmiljøet, er ikke nødvendigvis at politiet leier disse lokalene. Det avgjørende er at befolkningen har kontakt med og kjennskap til politiet. Faste relasjoner er alfa og omega for forebygging av kriminalitet, sier Årøen, som også sitter i bystyret for Venstre.
Jeg vet at politiet på Askøy og i Fjell og Sund har lagt sterk vekt på forebygging. Jeg håper politiet har de samme ambisjonene på Løvstakksiden og Landås også, sier hun.
Politiinspektør Olav Valland ved Bergen sentrum politistasjon sier lokalene binder opp ressurser som politiet kan bruke bedre.
Å leie lokalene koster ikke all verden, men de skal også ha nødvendig utstyr, i tillegg til at det krever ressurser å bemanne dem. Vi ønsker å bruke kreftene på en bedre måte, sier han.
Ifølge Valland betyr ikke nedleggelsen redusert innsats i bydelene.
Vi kommer fortsatt til å legge vekt på at det er dedikerte politifolk som har ansvaret for å følge opp nærmiljøene. Vi legger sterk vekt på forebygging, og kommer til å intensivere dette arbeidet. Vi kommer også til å endre arbeidsmetodikken noe, sier Valland.
Har nedleggelsene sammenheng med politianalysens anbefaling om færre tjenestesteder?
Nei, disse stasjonene ville blitt lagt ned uansett.
Hele saken kan lese på side 15 i Bergens Tidende lørdag 5. oktober