Budsjettoppfølging i formannskapet

Formannskapet behandlet idag budsjettoppfølging etter tredje kvartal. Vi krevde en streng budsjettdisiplin da Venstre var med og vedtok budsjettet for 2013, og fulgte dette opp i dagens møte. Venstre etterspurte informasjon knyttet til en halv million i overskridelser i fritidskontakttjenestene samt understrekte ønsket om at avdeling eiendom bør settes i stand til å utføre de budsjetterte vedlikeholdsoppgavene på kommunal eiendomsmasse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Rådmannen kom i spørsmålet om fritidskontattjenestene inn på at hovedårsaken til overskridelsen, lå i at brukerne av disse tjenestene i mindre grad hadde kunnet benytte de gruppetjeneste man hadde tiltenkt og derfor fikk individuelle tilbud.

Venstre ønsker at det skal drives jevnlig vedlikehold på bygningsmassen i kommunen. Anja B. Endresen støttet likevel rådmannens vurderinger knyttet til at ny ledelse som ble ansatt 1. august, skal få tid til å etablere tilfredsstillende rutiner og at gjennomføringskapasiteten kommer snarlig opp på det nivået vi ønsker. Venstre valgte derfor ikke å støtte Arbeiderpartiet da de foreslo å pålegge Eiendomsdrift å bruke opp midlene sine i inneværende kalenderår. Vi ønsker en forsvarlig bruk at skattebetalernes kroner og hører på administrasjonen når de sier at per idag er ikke gjennomføringskapasiteten i Einedomsdrift på det nivået vi opprinnelig la opp til i budsjettet for 2013.

Anja Berggård Endresen

Foto: Mari Halvorsen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**