Bystyre-nei til bergingsbil

Et flertall i bystyret vendte tommelen ned for forslaget om at Bergen brannvesen skal bemanne en bergingsbil for å hindre stans i trafikken ved mindre uhell eller ulykker. Venstre mener en slik løsning hadde vært praktisk og effektiv.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

E 39 i Songdalen: Trafikk, kaos og kø

Transportøkonomisk institutt har regnet ut at hver time med stans i trafikken koster samfunnet en halv million kroner. Det er på denne bakgrunn Per E. Stiegler (Ap) har lagt frem et privat forslag om å få på plass en bergingsbil hos brannvesenet i sentrum. Denne vil kunne gli forbi hele køen, fjerne bilen som er årsaken og få trafikken i gang igjen.

Venstre støttet forslaget, under forutsetning av at Statens Vegvesen finansierer bergingsbilen.

— Dette er et fornuftig og pragmatisk innspill til et konkret problem. Venstre støtter både forslaget til vedtak og de to merknadene, sier Erlend Horn.

Horn er enig med byrådspartiene i at det ikke er Bergen brannvesen som skal ha det formelle ansvaret for sikkerhet på veiene, men mener løsningen er god likevel, siden brannvesenet – i motsetning til berginsselskapene – kan bruke utrykningskjøretøy som kommer forbi køene.

— Vi har forstått at det vil være mulig for Statens vegvesen å finansiere en slik ordning. Dersom dette er mulig, og det gjennomføres med kompetanse fra Bergen brannvesen, så har vi en ideell løsning på et konkret problem der alle er enig. Jeg er enig i komiteens innstiling om at veieier har ansvaret, men lokalpolitikk handler også om å finne pragmatiske løsninger, sier Venstres gruppeleder.

Les hele saken på side 4 og 5 i Åsane Tidende fredag 27. september.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**