Budsjett 2014: Tryggere by

Byrådet vil bruke 88 millioner kroner neste år på trygghetsskapende tiltak for at Oslo skal være en trygg og sikker by. Gjennom et godt samarbeid med statlige og private aktører ønsker byrådet å sørge for at byen er trygg for alle.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


– Budsjettforslaget viser at byrådet tar folks trygghet og trygghetsfølelse på alvor. Oslo skal være en by for alle, også om natten, sier Odd Einar Dørum (V), Venstres representant i samferdsels- og miljøkomiteen.

Odd Einar Dørum

Foto: Venstre

Oslovakter
Etableringen av Oslovakter har vært vellykket og byrådet foreslår å videreføre ordningen i 2014. Oslovaktene skal være synlig i byen på kvelds- og nattestid i helgene, og har Grünerløkka, Tøyen og Grønland som prioriterte områder. Oslovaktordningen er fleksibel slik at vaktene skal kunne brukes på ulike områder etter behov.

Oslovaktene ble innført ved det reviderte budsjettet for Oslo i 2011 etter forslag fra Venstre.

Gatebelysning
Velfungerende belysning i byen er med på å skape trygghet der hvor folk ferdes. Byrådet ønsker å gjennomføre tiltak i belysningsplanen i løpet av 2014 i samarbeid med relevante offentlige og private aktører og legger derfor inn 56 millioner i økonomiplanperioden, 13 millioner til bruk i 2014.

Trygghetsindeks
For å kunne sette inn effektive trygghetstiltak er det behov for kunnskap om utfordringene i byen. Byrådet etablerer en trygghetsindeks som i første omgang skal gjennomføres i fem bydeler (St. Hanshaugen, Grünerløkka, Gamle Oslo, Søndre Nordstrand og Nordre Aker). Trygghetsindeksen vil etter hvert gi svar på hvilke områder som oppleves som utrygg, og gi kommunen større mulighet til å målrette tiltak.

Beredskap i Oslo kommune
Styrkingen av beredskapsfunksjonen er sentral i trygghetsarbeidet og vil gjøre kommunen enda bedre rustet i forhold til beredskapsplaner og gjennomføring av øvelser. Derfor øker byrådet budsjettet på dette området med 4 millioner kroner.

Oslo har en av landets mest kompetente brann- og redningstjeneste. Byrådet ønsker å sette trykk bak brannvernarbeidet for utsatte grupper som eldre og rusavhengige, og styrker derfor budsjettet med ytterligere 5 millioner kroner.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**