Vern av Lofoten/Vesterålen blir et viktig tema i regjeringsforhandlingene

Venstre har gjennom valgkampen vært tydelig på forskjellen mellom en blå regjering og en blågrønn regjering. Når det nå er samtaler om eventuelt regjeringssamarbeid er det naturlig at vern av Lofoten/Vesterålen er et viktig tema.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Lofoten/Vesterålen HT 12.09.13

Foto: HT

I dagens Harstad Tidende bekrefter Helge Eriksen (H), Per Pedersen (KrF) og Maria S. Fjellstad (V) og Roar Sollied (V) at forventningene til at partiene innfrir sine løfter på begge sider i denne saken er stor. Venstre har gått til valg på å være en miljøgarantist i et eventuelt blågrønt samarbeid. Roar Sollied sier det slik:
– Jeg tror ikke vi skal bli med i noen regjering dersom vi ikke får gjennomslag for vern av Lofoten og Vesterålen. Det er ikke nødvendig å bore i fjærsteinene for å opprettholde virksomheten i Harstad. Dette er vi faktisk enig med KrF om. Leder av Harstad Venstre, Maria Serafia Fjellstad utrykker optimisme i forhold til å finne løsninger på dette spørsmålet; og sier hun mener å ha fornemmet en vilje i Høyre til å jenke seg.

Selv om Høyre i den samme artikkelen understreker sitt minimumskrav om konsekvensutredning, er det ingenting som tyder på at dette er noe sentrumspartiene vil kunne godta. Også Trine Skei Grande går høyt på banen i dagens nettavis; og ønsker snarlig avklaring for Lofoten og Vesterålen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**