Vil ha flere studentboliger

Vi må bygge langt flere studentboliger enn i dag for å gi studentene lavere boutgifter og dermed mulighet til å være heltidsstudenter, sier Venstres stortingskandidat Svein Abrahamsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Abrahamsen viser til at 70 HSH-studenter sto i boligkø hos samskipnaden ved starten av studieåret 2013. Køen ar dermed like lang som på samme tid i 2012, hvor også 70 studenter sto i kø, og har økt fra 40 studenter i 2011.

På landsbasis viser Norsk studentorganisasjon (NSO) sin studentboligundersøkelse at kun 14 prosent av studentene kan bo i studentbolig og at det mangler over 13 000 nye studentboliger for å nå målet om 20 prosent dekningsgrad.

Vi må bygge langt flere studentboliger enn i dag for å komme i balanse, sier Abrahamsen. Venstre vil derfor doble dagens utbyggingstakt og bygge minst 2 000 studentboliger årlig, heve kostnadsrammen for studentboliger og øke statstilskuddet til nye studentboliger, slik at husleien blir lavere.

Studentsamskipnaden ønsker å bygge nye studentboliger ved Sentrumsheimen i Haugesund sentrum. i dagens byggemarked lar dette prosjektet seg vanskelig realisere innenfor den statlige kostnadsrammen, og det er derfor viktig å heve denne for å få på plass flere studentboliger i Haugesund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**