Statsråd Antonsen?

I sin blogg på Fædrelandsvennens nettsider skriver sjefsredaktøren om hvem han tror kan bli statsråder fra Agder i en borgerlig regjering etter valget. Venstres Hans Antonsen er et av de heteste tipsene: – Han er i dag en populær ordfører i Grimstad og noe så uvanlig som en frittalende og tydelig politiker, skriver Eivind Ljøstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Hans Antonsen er Venstres førstekandidat i både Aust- og Vest-Agder. Sammen med blant annet Peter Gitmark (H) og Dagrun Eriksen (KrF) lanserer nå sjefsredaktør i Fædrelandsvennen, Eivind Ljøstad, ham som statsrådskandidat fra Sørlandet. Dette er hva han skriver om Antonsen:

Hans Antonsen 2013

Foto: Elise Arvesdatter Jensen

“Dersom Venstre blir med i regjeringen tror jeg Hans Antonsen (48) raskt blir en het kandidat til en statsrådspost. Antonsen har vært generalsekretær i Venstre og statssekretær i Næringsdepartementet for Lars Sponheim. Han er i dag en populær ordfører i Grimstad og noe så uvanlig som en frittalende og tydelig politiker.”

I Fædrelandsvennen 7. september er også tre valgeksperter spurt om hvem de tror er statsrådskandidater fra Sørlandet. Både Jon P. Knudsen og Helge Røed peker på Antonsen som en aktuell kandidat. Knudsen peker også på Helene Fladmark (V) som en mulig statssekretær. Fladmark har lang politisk erfaring og er i dag leder for Eyde-nettverket.

• Les: Hvem blir statsråder fra Sørlandet?
• Les: Disse kan bli statsråd

Sjefsredaktøren skriver også en bloggpost om hvordan konflikten mellom Arendal og Kristiansand kan påvirke valgresultatet. Også her får Venstres Hans Antonsen solid omtale:

“Det er nok få i Arendal som er helt trygge på Hans Antonsen, men han har på mesterlig vis, fra sin dødens posisjon i Grimstad, manøvrert seg gjennom Arendal-Kristiansand-konflikten. Sett fra Arendal er det ikke mye man kan «ta» Antonsen på, så en stemme til han er tryggere enn en stemme til Thomassen.”

• Les: Et lite valgdrama i Aust

Også i nasjonale medier trekkes Grimstad-ordføreren frem som statsrådskandidat. I Kommunal Rapport presenteres han som en mulig Kommunal- og regionalminister, sammen med Eid-ordfører Alfred Bjørlo (V). Aftenposten trekker også frem de to Venstre-ordførerne som kandidater til en ministerpost:

“Venstre har dessuten to av landets mest populære ordførere i Hans Antonsen (48) (Grimstad) og Alfred Bjørlo (41) (Eid) som trolig også står på Venstre-ledelsens notatblokk.”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**