Oslo blant verdens ledende kreative og mangfoldige byer

I den nylig publiserte undersøkelsen “Ranking Global Cities” er Osloregionen kåret til nummer tre i verden, og plasseres i det internasjonale toppsjiktet for økonomisk og kulturell utvikling. Bare Ottawa i Canada og
Seattle i USA kommer foran.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Byråd for kultur og næring i Oslo kommune, Hallstein Bjercke (V), er glad for plasseringen. – Undersøkelsen viser at det er riktig å satse på utvikling av Oslo som talentenes by, og at målrettet satsning på kulturnæringer, mangfold og kreativitet også er avgjørende for fremtidig næringsutvikling, sier han.

Utdanning, toleranse og kultur
Totalt 61 ledende byer er målt på tilgang på talenter, teknologibruk, toleranse og kreativitet, i tillegg til servicetilbud og stedskvaliteter. Analysen, som bygger på byforskeren Richard Floridas arbeid, gir et bilde av potensialet for økonomisk utvikling, og måler byenes attraktivitet og internasjonale konkurranseevne.

Hallstein Bjercke

Foto: Oslo kommune

I beskrivelsene av Oslo vektlegges blant annet høyt utdanningsnivå, stor andel ansatte i høyteknologiske yrker, antall entreprenører, høy toleransegrad og stort mangfold, ledende kunstinstitusjoner og kulturentreprenører.

Må bli bedre kjent internasjonalt
Andre ting som løftes fram, er Oslo som ledende på bærekraftig utvikling samt god infrastruktur og offentlig transport. Det vektlegges også at Oslos rekreasjons- og underholdningstilbud er i verdensklasse.

– Oslo er avhengig av å tiltrekke de kloke hodene, og den globale kampen om talenter blir stadig mer intens. Vi vet at de forhold undersøkelsen trekker fram er de samme som gjør det attraktivt å bosette seg i Oslo, sier Bjercke.

– Det ligger imidlertid en utfordring her også, nemlig at Oslos kvaliteter bør bli bedre kjent
internasjonalt. Det vil vi jobbe for framover, avslutter Bjercke.

Analysen er utført av the Martin Prosperity Institute, en del av Rotman School of Management ved Universitetet i Toronto, Canada. Instituttet er en ledende tankesmie når det gjelder den rollen beliggenhet, sted og byregioner spiller i utviklingen av den globale økonomien. Hele undersøkelsen kan leses her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**