Venstre vil kjempe for «folkebibliotek-milliard»

Venstre vil kjempe for en «folkebibliotek-milliard» i en opptrappingsplan for skole- og folkebibliotekene. Folkebibliotekets samfunnsoppdrag i fremtiden er så viktig at vi må løfte denne sektoren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Bibliotekene er en del av grunnfjellet i norsk kulturliv, men har vært dårlig prioritert i Kulturløftet I og II fra Regjeringen.

 Trine Skei Grande

Trine Skei Grande

Folkebibliotek-milliarden skal gå til nye lokaler, skal gjøre e-bøker tilgjengelige for alle og gi et kompetanseløft. Bibliotekene er svært viktige institusjoner i kunnskapssamfunnet i dag og ikke minst inn i fremtiden. I tillegg er bibliotekene en sentral møteplass i både små og store i lokalsamfunn. Det ser vi eksempelvis på biblioteket vårt i Skien.
Utenom skolen er biblioteket en viktig offentlig arena for kunnskapsheving. Fremover vil enda mer handle om at alle skal kunne lære å navigere i det nye, digitale samfunnet og informasjonsflommen det fører med seg. Det er derfor en systematisk satsing på folkebibliotekene er så viktig. En slik satsing er etter Venstres syn å satse på kunnskap i praksis

Geir Arild Tønnessen

Geir Arild Tønnessen,
Skien Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**