Venstre mener at elever må få utfordringer som passer dem, slik at de kan utvikle seg videre. Alle har forskjellig utgangspunkt. Noen er flinke i matte og andre i norsk.
-Ungdomaskoleelever som er flinke i et fag må få bedre muligheter til å følge fag i videregående skole og elever i videregående skole må kunne ta undervisning på høyere nivå, sier Lundeby.
Samtidig mener Venstre det er viktig at man får hjelp hvis det er noen fag man synes er mer utfordrende. Skolene må ha større mulighet til å lage tilpassede opplegg, deriblant egne valgfag ut i fra elevenes ønsker og behov.
-For å sikre en skole der dyktige lærere kan motivere og ha tid til eleven, vil Venstre ha høyere krav for å bli lærer, rett til faglig påfyll for lærere og kutt i skolebyråkratiet, sier Lundeby
Undervisningsevaluering bør også innføres, slik at lærere kan få tilbakemelding, mener Venstre.
Mange unge møter på utfordringer som påvirker skolehverdagen. Enkelte opplever familie- eller vennekonflikter, andre opplever mobbing og det er mange endringer som skjer i ungdomsårene.
-Hvis det oppstår problemer, er det viktig å ha et godt helsesøster- og lavterskel psykologtilbud som kan gi hjelp så tidlig som mulig, understreker Lundeby.
For å ha god læring, er det også viktig med et godt fysisk læringsmiljø.
-Arbeiderpartiet kom med valgflesk om en rentekompensasjonsordning, som vil gjøre det lettere å oppgradere skolebyggene, men stemte senest i vår mot Venstres forslag om dette, sier Lundeby.
Venstre vil også ha universell utforming av alle skoler det er fint for alle, men helt nødvendig for noen.
-Venstre vil ha en skole som setter eleven i sentrum, avslutter Lundeby.