Ungdomsdebatt på torget

Leder av Harstad Unge Venstre , Even Aronsen, var vår representant i panelet når ungdommene fylte scene og torg for politisk utspørring lørdag. Radio Harstad sto som arrangører, og i tillegg til utspørring av partiene spilte lokale band.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Even Aronsen

Foto: ukjent

Harstad Venstre har gjennom hele valgkampen fått solid støtte fra vårt ungdomslag; Harstad Unge Venstre. Som de fleste ungdomspartier er de hakket mer radikal enn sitt moderparti, og gjør sitt for å dra moderpartiet med seg. Når Radio Harstad nå arrangerte utspørring for og med ungdom; ønsket Venstre å overlate scenen til leder av vårt lokale ungdomsparti. Ungdomskandidaten på årets Stortingsliste, Kine Johansen, er oppført på 3.plass – og er tidligere leder av Troms Unge Venstre. Hun bor og jobber i Tromsø, og er i år også valgkampsjef for partiet i fylket.

Even Aronsen fikk god mulighet for å presentere hva Venstre og Unge Venstre står for. Unge Venstre er en liberal organisasjon, som står for en stor grad av personlig og økonomisk frihet for enkeltmennesket, men samtidig er tilhengere av blant annet offentlig utdanning og velferdsordninger. Unge Venstres ideologi er liberalismen og tanken om det enkelte menneskes ukrenkelige frihet. Unge Venstre mener at hvert enkelt menneske har en grunnleggende rett til å bestemme over sitt eget liv, og at alle mennesker har og skal ha like rettigheter og lik verdi. Blant viktige Unge Venstre-saker finner vi miljø- og klimapolitikk, mer frihet i skolen, human narkotikapolitikk, personvern, dyrevern, internasjonalt samarbeid, ytringsfrihet, avskaffe verneplikten, ja til republikk, ja til EU og frihandel.

Hvis du vil lese mer om ungdomsdebatten, finner du HT sitt oppslag her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**