Venstre fikk stor støtte for to vegforslag for bedre trafikksikkerhet

I dagens bystyre stilte Cathrine Høyesen Hall to forslag ved behandling av handlingsplan for fylkesveger. Forslaget om å finne ny løsning for det farlige krysset

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


ved Skarpnes/fylkesveg 420 ble vedtatt med 38 mot 1 stemme (fra Høyre), mens forslaget om å be Vegvesenet løfte fram gang- og sykkelvegbygginga fra Kilsund til Vatnebu blei enstemmig vedtatt.

Begrunnelsene fra Cathrine Høyesen Hall var:
Det er mye trafikk ved Skarpnes, og det er flere utbyggingsplaner på gang. Å få enda mer trafikk inn på vegen i dette krysset vil gjøre krysset farligere, og vi bør alt nå finne løsninger for å bygge et tryggere veikryss- – Venstre ser gjerne at vi får rundkjøring ved Skarpnes.

– Jeg er bekymra for trafikken mellom Kilsund og Vatnebu, både til barnehagen og særlig nå som det er kommet kunstgress på fotballbanen med mange flere barn og unge som går og sykler langs vegen. Jeg foreslår derfor at bystyret ber om at denne vegstrekninga løftes opp i prioriteringsrekkefølgen, for å sikre en trygg veg til barnehage og idrettsplass så fort som mulig, sa Cathrine Høyesen Hall. Hun spurte også rådmannen om hvor planene ligger i rekkefølge, og rådmannen sa seg enig i at kommunen bør presse på for å få gang- og sykkelvegen ferdig så raskt som mulig. Forslaget fra CathrineHøyesen Hall blei enstemmig vedtatt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**