Nytt cricketanlegg med internasjonale mål

Byrådet vil etablere ny cricketbane med internasjonale mål for gjennomføring av landskamper på Mortensrud, Søndre Nordstrand. — Cricket er en voksende idrett og det er behov for anlegg i Oslo. Slik tilrettelegging for fysisk aktivitet og trivsel er viktig, sier idrettsbyråd Ola Elvestuen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Cricket er en voksende idrett i Oslo-området, med 36 registrerte klubber og 2 381 aktive spillere. Dagens anlegg for cricket består av to treningsbaner på Ekeberg og en bane på Rommen. I tillegg åpnet Elvestuen ny treningspitch/bane på Bjørndal 22. august. I tillegg til generelle behov for cricketanlegg, ønsker Oslo en arena for å avvikle trening og kamper på landslagsnivå. Av vurderte områder fremstår Mortensrud idrettspark som det beste alternativet.

Ola Elvestuen klipper snoren på Bjørndal cricketpitch

Ola Elvestuen klipper snoren på Bjørndal cricketpitch
Foto: Frida Blomgren

– Vi går nå inn for å etablere et nytt cricketanlegg ved Mortensrud idrettspark som omfatter et cricketanlegg med internasjonale mål, klubbhus og fasiliteter som er nødvendige for å kunne arrangere internasjonale kamper, sier Elvestuen. Arbeidet starter umiddelbart.

Ola Elvestuen åpner Bjørndal cricketpitch

Ola Elvestuen åpner Bjørndal cricketpitch
Foto: Frida Blomgren

I tillegg er det aktuelt å etablere en ny treningspitch på Rommen og vurdere muligheten for anlegging av et mindre cricketanlegg/treningspitcher i forbindelse med utviklingen av Gjersrud-Stensrud.

– En cricketbane på Mortensrud vil gi både cricketidretten og idrettsparken et stort løft. Både Norges Cricketforbund og bydelen er svært positive til prosjektet, og et nytt cricketanlegg anses som viktig for videre utvikling av nærområdet, sier Elvestuen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**