Elbilen skal fortsatt ha sine fordeler

— For Venstre er det ikke aktuelt å fjerne noen av fordelene for elbil, hverken gratis parkering, fri bomringpassering, eller muligheten for å kjøre i kollektivfeltet, sier Abid Q. Raja, 1. kandidat for Akershus Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


– Venstre har lenge jobbet for at elbilene skal innta norske veier, og jeg er glad for at salget av elbiler endelig har løsnet. Vi gjøre det enkelt for folk å ta grønne valg i hverdagen, sier Venstres Abid Q. Raja.

Enklere å ta grønne valg— Vi vil at folk skal kjøpe elbiler og målet er at det skal kjøre 50.000 ladebiler på norske veier, sier Raja.

I klimameldingen er det beregnet at 50.000 elbiler som erstatter ordinære biler, vil gi en reduksjon på rundt 20.000 tonn Co2-ekvivalenter per år.

Venstres Abid Q. Raja vil at Norge skal utvikle verdens mest miljøvennlige transportsektor.

Stortingskandidat Abid Q. Raja kjører selv elbil. Her kan du se flere bilder og lese mer om elbilen

Foto: Johannes Bangum

— Dette skal vi gjøre ved å beholde fordelene for elbilen. Før vi teller 50.000 elbiler er det ikke aktuelt å fjerne hverken gratis parkering, fri bomringpassering, eller muligheten for å kjøre i kollektivfeltet, sier Raja.

— Må gi folk langsiktighet
— De første bilene har vært praktiske enmannsbiler til og fra jobb. Men nå vil nok stadig flere velge elbil som sin eneste bil. De nye utgavene er romslige, trafikksikre og kan kjøre opp til 50 mil. Det er politikernes oppgave å garantere folk at elbil også er et gunstig valg fremover, fortsetter han.

— Vi må tenke langsiktig. Folk må kunne belage seg på at slike fordeler som elbilene har i dag består. Jeg kan garantere at Venstre ikke vil gjøre som de rødgrønne da de oppfordret folk til å kjøpe dieselbiler for så å komme med en ekstra dieselavgift, sier Raja.

Venstre vil:
• Stimulere til videre elektrifisering av veitransporten ved å beholde dagens avgifts-, moms- og bompengefritak for el- og hydrogenbiler.
• Fjerne moms på leasing av nullutslippsbiler og batterier.
• Styrke Transnova for økt utbygging av infrastruktur for fornybare drivstoff som elektrisitet, hydrogen og bærekraftig biodrivstoff.
• Opprette flere ladestasjoner for el-biler, og opprette et hurtigladeprosjekt for strekningene mellom de store norske byene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**