Venstre vil kjempe for folkebibliotekene

— Bibliotekene er en del av grunnfjellet i norsk kulturliv, men de har dessverre vært nedprioritert i regjeringens Kulturløftet I og II. Venstre vil ha en milliard til skole- og folkebibliotekene, skriver Venstres Iselin Nybø i dagens RA.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Bibliotek

Foto: Wikipedia commons

En «folkebibliotekmilliard» innebærer en opptrappingsplan for skole- og folkebibliotekene, for å løfte folkebibliotekets samfunnsoppdrag inn i fremtiden. Biblioteket er vår viktigste kultur- og kunnskapsallmenning, og en sentral møteplass i både små og store i lokalsamfunn. Utenom skolen er biblioteket den viktigste offentlige arenaen for kunnskapsheving i samfunnet.

Bibliotekene trenger en «folkebibliotekmilliard» til nye lokaler, en ordning som gjør e-bøker tilgjengelige for alle og et kompetanseløft. Bibliotekene er svært viktige institusjoner i kunnskapssamfunnet.

Tidligere handlet det om at alle skulle få mulighet til å lære å lese. I fremtiden vil det handle om at alle skal kunne lære å navigere i det nye, digitale samfunnet og informasjonsflommen det fører med seg. Det er derfor en systematisk satsing på folkebibliotekene gjennom en er så viktig. Det er å satse på kunnskap i praksis.

Hentet fra Rogalands Avis

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**