Innlegg: Lykke til i skolen!

Idag er det skolestart i mange kommuner. Eidsvoll Venstres leder Kjersti Almåsvold er medlem i utvalg for oppvekst og levekår. Hun og kommunestyrerepresentant Knut Bakkehaug har et innlegg i EUB idag, om skolestart – og hva Venstre ønsker at skolen skal være. Les også om Venstres plan for en bedre skole.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Lykke til i skolen!

Skolen; en arena til glede og besvær, for både barn, foreldre, lærere, skoleledere. Noen skal bevege seg i nye, moderne lokaler godt utstyrt med framtidens teknologiske utstyr, mens andre må slite med gamle lokaler, lite materiell og utstyr som hørte hjemme i “gamle dager”. For lite penger påstår den politiske ledelsen. For dårlig styring og planlegging mener Eidsvoll Venstre.

Kjersti Almåsvold

Foto: Beth Lien

Skolen, ved siden av hjemmet, er det viktigste stedet for barns utvikling. Skolen er en del av selve fundamentet i vårt liv. Det er der vi får kompetansen vi trenger, for å skape det livet vi ønske r- og delta i samfunnet. En god skole er viktig for et velfungerende demokrati og god helse. Heldigvis finnes det mange eksempler på voksne som trives med livet, til tross for at skolehverdagen har vært vanskelig. Men, det er alt for mange som ikke har et godt liv, fordi skolen ikke ble den plattformen den burde vært. Skolebygg er en ting, skolens innhold noe annet. Dessverre sviktes det på begge områder. Vi har mange flotte skoler og dyktige lærere, men ikke mange nok. I høst skal vi alle bestemme hva vi mener er viktigst å prioritere. En dårlig start i livet er vanskelig å reparere. Venstre vil ha praktiske fag, lærere med høy kompetanse, nok ressurser til å se alle barnas ulike behov og ikke minst moderne fasiliteter. Nå, er starten på resten av livet for alle barn. De fortjener å bli sett for den de er, av helsepersonell og godt skolerte lærere med tilgang på moderne verktøy.

Knut Bakkehaug, kommunestyret Venstre
Kjersti Almåsvold, leder Eidsvoll Venstre

Innlegget stod på trykk i EUB 19.08 2013.

Venstres 10-punktsplan for en bedre skole

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**