Toppkandidatene besøkte Sunnaas

Abid Q. Raja og Siri Engesæth møtte ledelsen på Sunnaas sykehus i dag. Venstre-kandidatene fikk lære om rehabilitering av pasientene og fikk møte ledelsen ved sykehuset.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Abid Q. Raja på besøk på Sunnaas

Abid Q. Raja på besøk på Sunnaas
Foto: Johannes Bangum

Siri Engesæth besøker Sunnaas for å lytte og lære.

Siri Engesæth besøker Sunnaas for å lytte og lære.
Foto: Johannes Bangum

Sunnaas spesialiserer seg på rehabilitering og tar i mot pasietner fra hele østlandet. – Vi mener at komptansen på rehabilitering i kommunene må bli bedre, etter at kommunene nå tar mer ansvar for rehabilitering, sier Abid Q. Raja.

Sunnaas skal nå etablere et kompetansesenter for rehabilitering, der de lærer opp andre sykehus.

Raja mener at dette kompetansenteret og også må lære opp kommunehelsetjenesten slik at pasienter også får et godt tilbud når det kommer tilbake til kommuene.

Abid og Siri traff mange pasienter som driver opptrening. Tilbud som kjøkkengruppe, maling og trim er gode aktiviteter for å komme til et normalt liv.

Om Sunnaas
Sunnaas sykehus er Norges største spesialsykehus innen rehabilitering og fysikalsk medisin, og er ett av 11 helseforetak i Helse Sør-Øst. Sykehuset behandler rundt 2800 pasienter pr. år. Pasienttilbudet er basert på tverrfaglig kompetanse, og målgruppen er pasienter med komplekse funksjonstap etter sykdom og skade.

Forskning og undervisning står sentralt i foretakets virksomhet, og Sunnaas sykehus har universitetsfunksjoner. Sykehuset har også en utstrakt internasjonal virksomhet og er sterkt engasjert i kompetanseutveksling med spesialister verden over.
Sunnaas sykehus HF har et særlig ansvar for å utvikle rehabiliteringsfeltet faglig og strukturelt i regionen
Kilde: Sunnaas Sykehus HF

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**