Drognesjordet er ikke Årnesbyen

Dette slår Nes Venstres Øystein Smidt fast i et intervju i lokalavisa Raumnes 4. august. Han reagerer på historieløsheten dette vitner om. Det er heller ikke første gangen utbyggere ønsker å gi litt ekstra markedsføringssus over utbyggingsområder ved å bruke navn som ikke hører hjemme i bygda.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Øystein Smidt

Foto: Birger Areklett

Glomma strand ble politisk døpt om til Glomma terrasse, og til dags dato er det mange som reagerer på at Bøleråsen ble hetende Neskollen. Denne gangen er det utbygger Nordbohus som ønsker å markedsføre utbyggingen på Drognesjordet som Årnesbyen.

– Årnesbyen er hele stasjonsbyen Årnes og området som er omfattet av gatebruksplanen spesielt, sier Smidt. Han mener det er unaturlig at en utkant av sentrum skal kalles Årnesbyen. Han reagerer også på at det som naturlig burde hett Sagparken har fått navnet Saga park. En saga er noe helt annet enn ei sag, sier Smidt, som mener vi mister mye av historien under veis.

Nes Venstre har i lang tid kjempet for retten til å beholde stedsnavn på gårdsbruk i bygda i forbindelse med det nye adresseringsregimet i kommunen. Nå står kampen om å bevare stedsnavn på store utbyggingsområder.
– Jeg forventer at dette kommer til politisk behandling, avslutter Smidt.

Hele artikkelen i Raumnes kan du lese her; Freidig å kalle det Årnesbyen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**