Nes Venstres høringsuttalelse til kommuneplanens samfunnsdel

Nes Venstre er opptatt av å konkretisere kommuneplanens samfunnsdel i sine innspill til planen. Samtidig mener Nes Venstre det er viktig å få verdigrunnlaget Nærhet- Engasjement og Synlighet mer tydelig frem. Planen bør også være mer konkret og spesifikk med tanke på Nes kommunes forutsetninger og beliggenhet. Nes Venstre foreslår derfor nye punkter som inneholder satsning på kollektivtrafikk og pendlerne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Dialogmøte skole

Foto: Åse Birgitte Skjærli

Nes Venstre har holdt dialogmøter for å få innspill til sitt arbeide med kommuneplanen. Her fra dialogmøtet om skole med Hilde Schjerven.

Lite synlige verdier
Kommuneplanens samfunnsdelen er et godt gjennomarbeidet dokument mener Nes Venstre i sin høringsuttalelse, men generelt er verdiene, Nærhet, Engasjement og Synlighet lite synlig i dokumentet. Partiet har derfor fremmet flere forslag på å knytte samfunnsdelen nærmere verdiene språklig og i form av aksjonspunkter.

Kunne vært hvilken som helst kommune
Deler av teksten i samfunnsdelen er så generell at den kunne fungert for en hvilken som helst kommune. Nes Venstre har derfor fremmet en del endrings- og tilleggsforslag for å gjøre planen mer konkret og tydeliggjøre en retning på dokumentet som er spesiell for Nes.

Til sist har Nes Venstre vært opptatt av strukturen og ønske om at punkter og tekst som står på samme nivå skal være på samme nivå. Dette er begrunnelsen for en del strykninger, flyttinger og tilleggsforslag.

Hele Nes Venstres høringsuttalelse finner du her: Nes Venstres høringsuttalelse til kommuneplanens samfunnsdel.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**