Mindre helsebyråkrati

Venstre vil redusere byråkratiseringen av helsevesenet. En bedre samordning mellom de regionale helseforetakene, og mellom foretakene, direktorat og departement, vil gi store besparelser og mindre byråkrati.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Helsepersonell bør først og fremst behandle pasienter. Det bør være en langsiktig målsetting at logistiske, praktiske og administrative oppgaver som ikke er en nødvendig del av pasientarbeidet, ivaretas av andre enn helsepersonell.

For å yte bedre service, gi mer tilpasset behandling og legge til rette for bedre pasientflyt, må det innføres nasjonale standarder for et IKT-system som understøtter helsetjenesten både i pasientbehandlingen og samhandlingen.

Venstre vil:
•Sette som mål at andelen byråkrater i helseforetakene kan reduseres i løpet av perioden.
•Gå gjennom antall resultatmål, lover, forskrifter og regelverk med mål om å redusere unødig byråkrati i spesialisthelsetjenesten og i kommunale helse- og omsorgstjenester.
•Forbedre organiseringen av og mellom helseforetakene gjennom klarere retningslinjer og rollefordeling.
•Videreføre arbeidet med nasjonale standarder for IKT-systemer tilpasset sykehusene og som også kommuniserer med primærhelsetjenesten, og sikre at helsefaglig kompetanse blir vektlagt i utviklingen av systemene.

Les også:
Forenkling og fornying i det offentlige
Digitalisering av det offentlige

Teksten er hentet fra Venstres stortingsvalgprogram (pdf).

Venstres stortingsvalgprogram 2013-2017.

Foto: Venstre / Dreamstime

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**