Abid Q. Raja besøker brannstasjon

Mandag 5. august besøker førstekandidat i Akershus, Abid Q. Raja, Asker- og Bærum brannvesen. Hvordan kan politikerne hjelpe brannvesenet med deres ønske om mer forebygging og kortere utrykningstid?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 På mandag går turen innom brannvesenet i Asker og Bærum.

På mandag går turen innom brannvesenet i Asker og Bærum.
Foto: Jan Einar Henriksen

Abid Raja kom hjem til Norge 1.august, etter å ha jobbet et år på den norske ambassaden i India. Nå bruker tiden frem til valget for å få mer kunnskap om viktige samfunnsområder i Akershus. På mandag går turen innom brannvesenet i Asker og Bærum.

Mer forebygging
Om Asker og Bærum brannvesen skal nå sitt mål om ingen skader eller omkomne i brann, må det være et stor fokus på forebyggende tiltak mot brann. Har brannvesenet ressurser til å gjennomføre tilsyn med private boliger, spesielt hos utsatte grupper som eldre og funksonshemmede? Og hvordan kan kommunen og staten bidre til mer brannsikre bygninger?

Redusere utrykningstiden
Tid er helt avgjørende når brannveenet rykker ut til en brann. Brannvesenets mål er å være tilstede innen ti minutter ved alle spesielt utsatte bygg og offentlige intutisjoner. I rushtiden er dette et stor utfordring, på grunn av de enorme køene på mange hovedveier. Hvordan kan politikere øke fremkommeligheten til brannvesenet, slik at hele fylket blir nådd innen tiden?

I løpet av kort tid vil det for eksempel åpne en midlertidig brannstasjon ved Fornebu, slik at også Snarøya og Fornebu får en tilfredstillende utrykningstid. I flere år har dette vært et problem, på grunn av store trafikkproblemer i rushtiden og ved store arrangementer på Telenor arena. En ny stasjon vil øke sikkerheten for innbyggerne, noe som er utelukkende positivt.

Vi ser frem til møtet med Asker- og Bærum brannvesen!

Les mer:
Kandidatpresentasjon – Abid Q. Raja
Venstre vil ha styrket beredskap mot klimaendringer
Løpeseddel om trygghet og samfunnssikkerhet (pdf)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**