Dumping av avfall

Det må bli mer attraktivt å levere inn brukte gjenstander og varer for resirkulering, skriver Pål Farstad som en kommentar til NRK Møre og Romsdal sitt oppslag 30.juli om mistanke om ulovlig dumping av avfall ved Øvre Bolgen Gård i Kristiansund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Søppel

Foto: Tonje Løwer Gurholt

DUMPING AV AVFALL

Det må bli mer attraktivt å levere inn brukte gjenstander og varer for resirkulering. En pantordning, evt gratis innlevering av vrakede gjenstander, kan hindre at folk kaster fra seg utrangerte varmtvannstanker og annet skrot på tilfeldige plasser.

NRK Møre og Romsdal hadde 30.07.d.å. en sak med mistanke om ulovlig dumping av bilvrak, asfaltrester, isolerglass og varmtvannstanker ved Øvre Bolgen Gård i Kristiansund. Slik oppførsel er uakseptabel, og det fins ingen unnskyldning for ikke å levere til miljøstasjoner og andre steder som tar imot på ordentlig vis.

Samtidig viser dette at det ikke er attraktivt nok med de ordninger vi har i dag. Venstre vil ha flere pante- og returordninger for varer og emballasje. Vi har som mål at alt avfall skal utnyttes, gjenbrukes eller resirkuleres innen 2020.

Pål Farstad (V)
Stortingskandidat

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**