– En varslet katastrofe

Lillesand Venstre har lenge kjempet for å senke utslippene av tungmetall i Kaldvellfjorden. Nå ber Statens vegvesen om mer tid og lavere krav. Agder Venstres andrekandidat, Kristin Øygarden, reagerer kraftig. – Det er fullstendig uakseptabelt, uttaler hun til NRK Sørlandet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


– Miljøskandalen i Kaldvellfjorden er en varslet katastrofe, og det er på høy tid at det ryddes opp, sier Venstres andrekandidat til NRK Sørlandet tirsdag.

Agder-lista Kristin Øygarden

Statens vegvesen har fått skarp kritikk etter utslippene av tungmetaller i Kaldvellfjorden i Lillesand, etter E-18-utbyggingen. Vegvesenet ber nå Fylkesmannen i Aust-Agder om å senke kravene og lempe på bøtene. Fylkesmann Øystein Djupedal sier nei, og mener at det bør være mulig å løse problemet innen fristen 1. oktober. Venstre er enig, og andrekandidat Kristin Øygarden uttrykker sin bekymring til NRK Sørlandet:

– Befolkningen i Lillesand har ventet lenge nok på at det ryddes opp. Nå er det klare forventninger om at alt gjøres for å redusere omfanget — umiddelbart.

• Les: Vil ikke utsette fristen til Statens vegvesen.

Hun får støtte fra Petter N. Toldnæs i Lillesand Venstre, som lenge har vært engasjert i saken:

– Vi har kjent til problematikken og vi har visst hva som måtte gjøres. Da oppleves det urimelig at forurenser ber om enda mer tid for å gjøre det de skulle gjort for flere år siden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**