Til neste år kommer badebåten til Ingierstrand

Forslagene om badebåt til Ingierstrand har lenge stått på sakslista i bystyret i Oslo. — Nå har vi rustet opp Ingierstrand og brukt mye penger på den. Det har tatt mye tid. Nå må vi se på hvordan vi får båten på plass, sier Ola Elvestuen, byråd for miljø & samferdsel i Oslo‎.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Ola Elvestuen vil ha båt til Ingierdstrand.

Ola Elvestuen vil ha båt til Ingierdstrand.
Foto: Bård Ek

– Det har vært kontakt mellom Ruter og ulike selskap, men vi klarer ikke det før neste år, sier Elvestuen til NRK.no

Oslo kommune har fullført restaureringen av funkisbygget fra 1934, og onsdag 15. mai ble dørene på nytt åpnet for publikum. – Ingierstrand bad er et av de funksjonalistiske hovedverkene i Oslo, og det har vært en viktig sak for Venstre i mange år å få restaurert anlegget, sier byråd Ola Elvestuen, som fremmet privat forslag i bystyret om saken allerede i 2004.

– Restaureringen er et resultat av at Venstre gjennom flere års budsjettforhandlinger har prioritert Ingierstrand. Det er veldig positivt at det langsiktige arbeidet nå har gitt resultater, sier Elvestuen.

Til høsten skal det leggel fram en strategi om bruken av Oslofjorden. I den forbindelsen kommer det til å bli diskutert om det skal etableres anløp flere steder.

Les hele saken hos Østlandets Blad.

 Ingierstrand Bad.

Ingierstrand Bad.
Foto: Andreas Beer Wilse, Oslo Byarkiv

Om Ingierstrand bad
Ingierstrand bad er et sjøbad i Oppegård kommune på østsiden av Oslo. Anlegget ble tegnet av arkitektene Ole Lind Schistad og Eyvind Moestue i 1931 på oppdrag av familien Ingier. Arkitektene uttalte selv at deres målsetning var å tilpasse bygningene til det kuperte terrenget «så den landskapelige skjønnhet understrekes, og arealet ikke overmøbleres»” Første byggetrinn sto ferdig i 1933. Kilde: Wikipedia.

Se også:
Kandidatpresentasjo for Ola Elvestuen
Historiske Ingierstrand restaurant gjenåpnes for publikum (Oslo Venstre)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**