Lokal luft

Siri Stramrud skriver i sitt leserinnlegg 23 juli i Lillesandposten om lokal luftkvalitet og luftforurensing. Det er modig av henne å stille spørsmål alene og kritisere kommunen for å somle med å sette i gang måleprogram.
Folk har rett på informasjon om forhold som påvirker miljø og helse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


KLIF gav kommunen pålegg om å måle lokal luft etter at grenseverdiene for svoveldioksid ble overskredet i 2008. Innforstått skulle dette skje så raskt som mulig. Venstre etterlyste måleprogrammet i planutvalget i mars i år og fikk da et svar om at dette tar tid.

Nå har Norsk Institutt for Luftforskning ( NILU ) fått jobben med å sette i gang målinger som på sikt vil gi svar om konsentrasjoner av svoveldioksid i lokal luft. Forhåpentligvis vil dette føre til tiltak som bedrer natteluften i sentrum.

Det offentlige har ifølge miljøinformasjonsloven dessuten en plikt til å gjøre denne informasjonen lett tilgjengelig for allmennheten. Dette er en plikt som hviler på alle sektorer i samfunnet.

I bystyret lovte ordføreren at det skulle være full åpenhet rundt prosessen. Likevel mangler det god og lett tilgjengelig informasjon på kommunens hjemmesider om lokal luft, måleprogrammet, vurderinger og oppstart. Her har Lillesand mye å lære av andre kommuner for eksempel Moss.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**