Venstre prioriterer nytt helsebygg ved UiT

Venstre-leder Trine Skei Grande er på besøk i Tromsø, hvor hun lanserer MH2 som en viktig prioritering for Venstre i landsdelen. Troms Venstres førstekandidat Irene Dahl lover å arbeide for MH2 om hun havner på Stortinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Planleggingen av prosjekttrinn to av medisin- og helsefagbygget (MH2) ved Universitetet i Tromsø startet i 2004. Bakgrunnen var at antall studieplasser overskred MH-byggets kapasitet, og siden den tid har studentmassen økt, bygget holder nå 1000 flere studenter enn det er dimensjonert for. Nybygget på 19 700 m2 skal romme laboratorier, lesesaler og kontorlokaler til 924 studenter og 173 ansatte, og byggekostnadene er estimert til 1,4 mrd. i 2013.

Prosjektet har stått klart til utbygging siden 2008, men venter på finansiering fra Stortinget. MH2 har høyeste prioritet hos UiT og skuffelsen var stor da dette igjen var utelatt i revidert statsbudsjett i vår. Imens er studenter og ansatte spredt rundt på forskjellige midlertidige løsninger, dette er lite hensiktmessig ut i fra lærings- og arbeidsmiljøhensyn, i tillegg til at det er kostbart for universitetet.

I dagens Nordlys kunne en lese at Trine Skei Grande varsler at Venstre vil arbeide for at MH2 kommer inn på statsbudsjettet så fort som mulig. I dag har hun og Venstres førstekandidat i Troms, Irene Dahl, møtt påtroppende prorektor for forsking og utdanning, Kenneth Ruud og dekan på det helsefaglige fakultet, Arnfinn Sundsfjord på UiT. Der fikk de høre mer om arbeidet på det helsefaglige fakultet, behovet for et nybygg og planene for hvordan MH2 skal bli.

Stortingskandidat Irene Dahl mener at betydningen av en god helseutdanning ikke kan overvurderes, og sier at dersom hun får tillit fra velgerne i Troms vil hun jobbe hardt for MH2.

– Det er mye spennende og viktig som skjer på helsefakultetet på UiT. De er ledende når det gjelder tverrfaglighet og forskning og praksis i utdanningen, men det er åpenbart at det fysiske lærings- og arbeidsmiljøet ikke strekker til. Nord-Norge trenger dyktig helsepersonell, derfor må vi sørge for at disse rammene er på plass. Om jeg havner på Stortinget vil dette være noe av det viktigste jeg kan jobbe for, som representant for Troms og Nord-Norge, sier Irene Dahl

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**