Appell fra Vidkunn Haugli

Forhåndsstemmingen er i gang, og venstreveteranen Vidkunn Haugli anbefaler det partiet som har best balanse mellom forbruk og ressurser, og han peker på slike eksempler i nord.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


TROMSVALGET
Venstre har hatt en del bra meningsmålinger i det siste. Jeg ser gjerne at dette fortsetter, og at partiet som fremfor noen stod bak oppbygginga av de demokratiske institusjoner i det norske samfunnet, gjør et godt valg til høsten. Partiet har i moderne tid vært en pådriver for utvikling mot et bærekraftig samfunn. Å få forståelse for at det må være balanse mellom forbruk og ressurser er en innsikt som sitter langt inne hos de fleste av oss i vår oppjagede tid. Det er da heller ingen som kan slå seg på brystet og si at problematikken her er enkel.

Hele vårt samfunn er bygd på vekst. Reduseres etterspørselen, går bedrifter konkurs, med de følger det får for de involverte. Nå skal det villig innrømmes at ikke alt som produseres, er gagnlig vare. Det er mange produkter vi kunne være foruten, selv om reklamens makt skaper de underligste behov. Over tid må det skapes forståelse for at ens lykke ikke nødvendigvis henger sammen med det å forbruke mest mulig.

jernbane

Foto: Jan Kløvstad

Venstre er et teknologioptimistisk parti som mener at vi gjennom forskning og utvikling kan frambringe energigjerrige produkter og hjelpemidler som sparer ressursene. Dette er en av grunnene til at Venstre ønsker en langt sterkere satsing innen forskningen enn det tilfellet har vært de siste årene. Holdningsskapende arbeid er ofte en forutsetning for å få forståelse for miljøvennlige løsninger. Man må eksempelvis skape forståelse for at en elektrifisert Nord-Norgebane vil spare miljøet formidabelt i forhold til hundrevis for ikke å si tusenvis av trailere langs E-6.

Havn i Lofoten

Foto: Willy Vendeville | Dreamstime.com

Man må skape forståelse for at å gå mot oljeboring i torskens fødestue er et konstruktivt nei som ivaretar livsgrunnlaget for folk langs kyst og i innland.

Irene Dahl

Foto: Silje Englan

Venstre i Troms har ved dette valget Irene Dahl som førstekandidat. Her har tromspolitikken en kandidat som besitter store kunnskaper om fiskeriforvaltning. Med doktorgrad i havrett og bakgrunn som politiadvokat både i Sør-og Nord-Norge har hun førstehånds informasjon om hva som rører seg i samfunnet. Irene er i dag leder i Tromsø Venstre og sitter i fylkesstyret for Troms Venstre.
Hennes ekte interesse for et fritt og mangfoldig kulturliv skal også nevnes ved siden av hennes sosiale engasjement.

Å gi sin stemme til Venstre ved høstens valg vil være et ansvarlig valg.

Vidkunn Haugli
Målselv Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**