Bymiljøvern, skattelette og byantikvar

Bevaring av bymiljøer er en viktig sak for Venstre. Derfor vil vi gå inn for å gi skatte- og avgiftslette for å stimulere til godt vedlikehold av eldre og verneverdig bebyggelse i byene våre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Leder i Fredrikstad Venstre, Trond Svandal, uttalte seg om Venstres forslag om å gi skatte- og avgiftslette for å sikre bevaring av verneverdig bebyggelse.

— Vi i Venstre vil gjøre det lettere for eiere å restaurere huset. Vi går derfor inn for blant annet skatte- og avgiftslette til huseiere som ønsker å sette i gang en ordentlig restaurering av gamle hus. Man kan for eksempel slippe eiendomsskatt, og det kan gis skattefradrag der det dokumenteres at arbeidene er riktig og fagmessig utført, uttaler han til Fredriksstad Blad.

Den eldre bebyggelsen i byene våre er svært viktig for bymiljøet. Samtidig er den oftest i privat eie, og med dette tiltaket ønsker vi å gi et insentiv til godt vedlikehold. Et annet viktig tiltak for et mer helhetlig forvaltning av bygningsarven er opprettelsen av en byantikvarstilling. Det er viktig ikke bare for Fredrikstad, men for alle Østfold-byene.

Les hele oppslaget i Fredriksstad Blad fra 20. juli her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**