Stortingskandidaten Dag Helge Frøisland: “Stem Venstre for akuttsykehus i nærheten der du bor!”

“Oppland trenger ikke et høyspesialisert HedOpp-hospital, men derimot lokale, offentlige, akuttsykehus med høy faglig standard som er i stand til å ivareta 95% av pasientene også i framtida”, appellerer Venstres stortingskandidat fra Lillehammer, Dag Helge Frøisland, til deg som er opptatt av helse i dagens GD og OA. Les Frøislands innlegg her!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Dette skriver jeg til deg som er opptatt av helse, som tror på prognosene om at vi blir flere eldre, også i Oppland og at majoriteten av pasientene i vårt distrikt i framtida trenger lokale akuttsykehus med høy faglig kompetanse.

Det er nå det gjelder! Om bare to måneder er det stortingsvalg. Prognoser tyder på regjeringsskifte. Det er på høy tid å få et ikke sosialistisk flertall på Stortinget og politisk endring, men som opplending er jeg redd for framtida hvis vi skulle få en mørkeblå regjering. Det kan du og jeg være med i å påvirke.

Jeg henvender meg til deg enten du har tenkt å stemme Senterpartiet eller SV, til deg som ikke lenger tror på et politisk system som i 8 år har latt begge disse partiene bli overkjørt i egen regjering. Jeg henvender meg til deg som har tenkt å stemme Høyre eller Fremskrittspartiet, eller kanskje du faktisk er skuffet over maktarrogansen fra Arbeiderpartiet. Har du tenkt på at din stemme kan bety en forskjell, at du nå virkelig bør stemme annerledes enn du har gjort tidligere? Da er Venstre alternativet!

Har du tenkt på konsekvensene av en mørkeblå regjering? Høyre kan være med på å legge ned de regionale helseforetakene, med de vil ikke fjerne stykkprissystemet for pasientene. Det skal benyttes for å fremme private tilbud. Frp kaller pasientene for kunder og tror bare på konkurranse, de har ikke forstått at man leker butikk med statens penger.

Daglig ser jeg konsekvensene av et slikt blandet privat og offentlig helsesystem her, i Australia, der jeg for tiden er på studieopphold. De private klinikkene "suger", via stykkprissystemet, pengene ut av felleskassa, -slik utarmes det offentlige. Områder i distriktene er aller mest skadelidende. Jeg tror på en framtid med like helseordninger for alle, tilgjengelig for de fleste, i nærheten av der de bor.

Tenk nøye igjennom hvilken framtid du er med å velge nå i september! Venstre er et av de få partiene som i sykehusprosessen hele tiden har sett viktigheten av samfunnsanalyser før man gjør sykehusvedtak. Oppland trenger ikke et høyspesialisert "HedOpp-hospital", men derimot lokale, offentlige, akuttsykehus med høy faglig standard som er i stand til å ivareta 95% av pasientene også i framtida. (5 % er høyspesialisert Oslo-medisin, og bør være det!)

En stemme til Venstre er en stemme til et parti som tror at folk flest skal være med og bestemme sykehusstrukturen. En stemme til Venstre er også en stemme til en mer sosial regjeringsprofil som kan være med å gi mer sentrumsnær politikk de neste fire årene.

Dag Helge Frøisland
Lillehammer
3.kandidat Oppland Venstre

Dag Helge Frøisland

Foto: Cathrine Dokken

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**