En engasjert opptrekkskanin

Rogalands Avis har intervjuet Rogaland Venstres Stortingskandidat, Iselin Nybø. Rogalands Avis beskriver Nybø som en engasjert opptrekkskanin.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Iselin Nybø

Foto: Venstre

Engasjementet skal det i hvert fall ikke stå på når Iselin Nybø til høsten skal kjempe om en plass på Stortinget.

Venstres førstedame i Rogaland har akkurat kommet hjem fra ferie i USA, og tar imot oss den ene dagen resten av året hun har noe i nærheten av fri.

— Jeg kan nesten ikke huske sist jeg hadde ferie, og dette var den eneste ferien i år. Vi feiret den amerikanske nasjonaldagen i Washington, og det var en helt spesiell opplevelse. Når jeg først har ferie synes jeg det er viktig å koble helt av, og nå var det viktig å få ladet batteriene inn mot høstens valgkamp.

Lager sjelden mat selv

— Du er den eneste av førstekandidatene som kombinerer fast jobb med en politikerkarriere, hvordan går det?

— Det er et veldig hektisk liv, men jeg kommer aldri til å bli en person som kan slappe av etter å ha gått hjem fra jobb. Jeg har et brennende engasjement for så mange ting at jeg må få utløp for det engasjementet, hvis ikke så eksploderer jeg.

— Hva gjør du for ikke å eksplodere?

— Heldigvis har jeg politikken. Den spiser riktignok opp mye av fritiden, men jeg synes jeg får mye igjen. Det går nok mest utover matlagingen egentlig, og spesielt nå som valgkampen står for døren. Derfor blir det mye junkfood av typen bensinstasjon-, ferje- eller McDonalds-mat. Selv om jeg spiser mye hurtigmat, gjør ikke det meg til en dårligere stortingspolitiker.

Follett-fan

— Du drikker ikke alkohol fordi du ikke liker smaken, så hva liker du best å gjøre etter en lang uke på jobb?

— Det er mange som tror at jeg ikke kan kose meg fordi jeg ikke drikker, men for meg er det ingen vits å tvinge ned noe jeg ikke liker. Jeg har også ofte forskjellige oppdrag i helgene, så det er sjelden det blir tid til så mye heller. Men jeg liker å tilbringe tid med venninner, også er det utrolig godt å sette seg til rette for å se på tv eller å lese en god bok.

— Hva ser du på da?

— Jeg må innrømme at jeg likte godt å se «Hotel Cæsar» før, men i det siste har det blitt byttet ut med en del andre TV-serier fra USA. I den litterære verden er Ken Follett en favoritt, men felles for dem begge er det at det helst bør være noe lett.

Sesongkort på Viking stadion

— Har du noen ukjente sider som vi andre ikke vet om?

— Nei, hva skulle det ha vært. Jeg føler at jeg har brettet ut alle sidene av meg allerede, jeg, så jeg tror ikke det er noen sider av Iselin Nybø dere ikke kjenner til. Men jeg har sesongkort på Viking stadion, og er stort sett på alle hjemmekampene. Siden jeg jobber i Stadionparken, så har vi på jobben et ritual der vi går ned på Pastapasta og kjøper pizza før vi går på Viking-kamp.

— Så din ukjente side er egentlig Fotball-Iselin?

— Nei, jeg er egentlig ikke spesielt opptatt av fotball, men jeg liker godt å gå på fotballkamper, selv om jeg ikke kan lagoppstillingen til Liverpool eller alle spillerne på Viking for det. Mitt favorittidspunkt under en fotballkamp er rett etter vi har sunget «Ein blåe dag», og rett før kampen starter. Da er det alltid så god stemning og alle har troen på seier.

[link#www.rogalandsavis.no/nyheter/article6761688.ece]Link til Rogalands Avis [/link]

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**