Hektiske sommeruker

Kanskje ikke så underlig at handelen blomstrer opp i noe hektiske sommeruker i Risør når høydepunktene står i kø i form av ulike festivaler og arrangementer som trekker mange fastboende og tilreisende. Samtidig er det viktig å minne om at det nettopp er i disse hektiske sommerukene grunnlaget for helårsdrift i Risør legges!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Prøv Risør først - legg handelen til Risør!

Prøv Risør først – legg handelen til Risør!
Foto: Jan Einar Henriksen

Og nettopp det er ingen selvfølge!
For handelslekkasjen er stor og mange fristes til å ta en “Harrytur” eller to og legger sine innkjøp utenom Risør året gjennom.

Risør kommune er en stor tjenesteyter og sammen med Risørs øvrige næringsdrivende er det viktig å minne om at de også står for en stor handelslekkasje mange kanskje ikke tenker så mye over. Det handles på nett og via innkjøpsavtaler som bidrar til å svekke handelsnæringen i Risør!

Det er ikke sikkert f.eks. Risør kommune i det store og hele tjener på at de deltar i en felles innkjøpskjede sammen med fylkets øvrige kommuner!

Ser en tap av handel for lokale handelsnæringer, serverings- og overnattingssteder bidrar nemlig handelslekkasjen til å svekke hardt tiltrengte arbeidsplasser lokalt og det er vel neppe meningen med innkjøpsordningene.

Kanskje politikerne bør ta en runde på dagens innkjøpsordninger og følge opp handelstandens motto “Prøv Risør først!”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**