Mer språk i skolen!

I en mer global verden må språk få større plass i skolen, skriver Mathias Fischer i Askøyværingen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Venstre mener at elevene bør lære tysk, fransk eller spansk allerede fra femte klasse. Idagkommer et 2. fremmedspråk irm først når elevene begynner på ungdomsskolen. Det gjør faget teoritungt og gir lite tid til å bare se franske filmer, lese tyske tekster eller synge spanske sanger. Hvis faget kommer inn tidligere, vil det gi elevene en mykere start på forholdet til fremmedspråket.

Det har vært gjort forsøk på dette med klare resultater. Både skoleledelse og lærere som deltok i førsøkene uttalte et ønske om å gjøre faget obligatorisk. De merket kjapt at elevene på barneskolen viste en stor språkglede. Vi vet at evnen til å lære språk er best i ung alder. Nordmenn er blant de beste i verden på å snakke engelsk, og det kan i stor grad tilskrives at det er et fag allerede fra i klasse.

I en stadig mer globalisert verden øker viktigheten av språkkunnskap og norsk næringsliv har stort behov for flere språkkyndige mennesker.Språkkunnskap er en berikelse for det enkelte menneske, gir frihet til å kunne bevege seg over landegrenser og store muligheter i arbeidslivet.

Mathias Fischer 3. kandidat ti I Stortinget for Hordaland V

Innlegget var på trykk i Askøyværingen 11. juli.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**