Vil tillate ulvejakt med hund

– Vi kan ikke sitte stille og se på ulvens herjinger i Skåbu, sier Venstres stortingskandidat Ketil Kjenseth. En del av rovdyrforliket er at vi skal skaffe oss mer kunnskap og en mer effektiv forvaltning. Bruk av hund i jakt på ulv det er gitt fellingstillatelse på, er blant tiltakene vi må åpne for.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Vi må ha fellingslag som har både kapasitet og kompetanse til å ta ut skadedyr raskt, sier Ketil Kjenseth, Oppland Venstres førstekandidat til stortingsvalget 2013.

Vi må ha fellingslag som har både kapasitet og kompetanse til å ta ut skadedyr raskt, sier Ketil Kjenseth, Oppland Venstres førstekandidat til stortingsvalget 2013.
Foto: Venstre

Kjenseth advarer mot å tro at bruk av hund vil bidra til en snarlig felling av ulv.

– Dette er vanskelig jakt. Det vil ta tid for fellingslagene å lære jakt med hund og hvilke raser som passer til norsk terreng. Derfor ville det vært nyttig å få med for eksempel svenske jegere som har erfaring med dette. Slik kan vi trene og lære mer systematisk, fortsetter Kjenseth.

Han er ikke enig i Miljødirektoratets avslag på søknaden fra Nord-Fron kommune om bruk av hund.

– Jeg er ikke innstilt på en lang og bred høringsrunde om dette nå. Det er langt mer effektiv forvaltning at byråkratiet tar stilling til de få søknaden som vil komme på dette og forholder seg til de få områdene det vil være aktuelt.

Kjenseth presiserer at dette handler om en mer effektiv forvaltning og ikke utrydning av ulv.

– Når fellingstillatelse er gitt, må vi ha fellingslag som har både kapasitet og kompetanse til å ta ut skadedyr raskt, sier Kjenseth og ber staten om å bla opp mer penger til kompetente fellingslag i utsatte fylker.

Sau og ulv

Foto: Vidar Heitkøtter/Erik Lindholm Hansen

Må vurdere Skåbu-pakke

Kjenseth er også opptatt av hele Skåbus situasjon for øyeblikket.

– Skåbus innbyggere og næringsliv er hardt rammet for tiden. Skåbuveiens tilstand etter flommen gjør at næringslivet nærmest er innestengt på ukedager. Det vil koste hundrevis av millioner å sikre veien til en akseptabel standard, uttaler Kjenseth, som også er fylkestingsrepresentant og har kjempet for mere penger til utbedring av veien. Han var senest på besøk i Skåbufjellet og Skåbu forrige helg.

– Nå rammes bygda på nytt, med store skader på beitedyr-næringa. Summen av dette bør være nasjonale omstillingsmidler og mer penger fra fylket for å sikre næringslivets framtid her, sier Kjenseth. Han oppfordrer nå fylkesordfører Gro Lundby om å ta initiativ overfor regjeringen til en «Skåbu-pakke».

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**