Trine besøkte Hunsfos Næringspark

Jeg blir veldig inspirert når jeg er på steder som dette, sa Venstres partileder Trine Skei Grande da hun besøkte Hunsfos Næringspark tirsdag. Her er intervju fra Vennesla Tidende.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Venstreleder Trine Skei Grande er på sommerturné i forbindelse med valgkampen og besøkte både attføringsbedriften A3 Ressurs og Hunsfos Næringspark da hun var i Vennesla i går.

Imponert
Skei Grande lot seg imponere da hun hørte daglig leder for Hunsfos Næringspark, Agnar Espegren fortelle om utviklingen ved næringsparken, og besøkte ulike firmaer på område.
— Jeg blir veldig inspirert av slike besøk. Det viser at det er et utrolig potensiale i et område som opplever en så dramatisk omstilling, sier Skei Grande.
— Det er viktig å legge til rette for entreprenørskap i små bedrifter hvor mange sliter seg nærmest ut med jobbe alene og kvier seg for å ansatte en til, sier partilederen som var i følge med partiets stortingskandidater fra Vest-Agder, Eva Kvelland og Kristin Øygarden.

Opptatt av de små
Trond Engedal, daglig leder ved butikken Proff Profil, fortalte til lydhøre politikere om hvordan det er å starte opp for seg selv.
— Hva vil du vi skal gjøre, spurte Skei Grande.
— Jeg er for at markedskreftene skal få rå litt mer, at en kan se mer muligheter og legge til rette, så er det opp til oss selv som jobber å få det til, svarte Engedal.
— Vår store satsing går på nettopp dette at vi ønsker å avbyråkratisere og gi lettere tilgang til kapital i starten. Å få fritak for arbeidsgiveravgift de første årene man ansetter flere, er også blant våre tiltak, påpeker Skei Grande.

Trenger slike miljø
— Tallene viser at færre starter for seg selv. Jeg vil absolutt si at vi trenger slike miljøer som det vi ser her, la partilederen til.
— Hva tenker du om at slike næringsprosjekt som her i Vennesla er helt avhengig av tunge investorer, bør Staten legge til rette for midler?
— Det viktige med skattesystemet er at store investorer investerer i slike prosjekt. I dag er det mest lønnsomt for dem å investere i bolig, men jeg mener vi heller må skape arbeidsplasser.

Venstre i hele Norge
— Hvordan skal dere får til større engasjement lokalt, i Vennesla fikk dere 2,5 % av stemmene ved forrige valg?
— Vi er faktisk på de aller fleste plasser i Norge. Vi har fordoblet antall medlemmer i løpet av noen år og gjorde vårt nest beste valg for to år siden, sier Skei Grande. Hun har store mål foran Stortingsvalget.
— Da har vi klare mål om å nå 7%. For folk som tror det går mot regjeringsskifte blir det enten å velge mørkeblått eller blågrønt, da får de oss, smiler Venstre-lederen.
Sommeren skal hun bruke til å besøke 12 av landets fylker.
— Hva med ferie?
— Det er dette som er sommerferie i år, sier Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**