Stian Lund med spørsmål om skjellanlegg

Hva skjer med skjellanleggene i Risørs fjorder? Et betimelig spørsmål som Stian Lund (V) har fremmet i forkant av dagens formannskapsmøte. Og ikke uten grunn, for om det var stor aktivitet rundt de mange skjellanleggene i Risørs fjorder for endel år tilbake, ligger de samme anleggene nå som skjemmende miljøsår!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


På samme måte som eierselskap(ene) fikk konsesjon til å etablere skjellanleggene i Risørs fjorder bør konsesjonsvilkårene revideres slik at de nå også får klare bestemmelser og økonomiske garantier for at skjellanleggene fjernes når de ikke lenger er i daglig bruk.

Slik anleggene ligger nå, fremstår de som miljøforurensning og det er et betimelig spørsmål Stian Lund nå stiller i formannskapet om anleggenes fremtid, for ingen er tjent med at Risør kommune blir sittende igjen med regningen om selskapene innstilles

Risør Venstre mener Risør kommune straks må innlede forhandlinger med eierne av skjellanleggene med sikte på å få på plass en økonomisk garanti/avtale om fjerning den dag virksomheten stanser og at det settes frister om fjerning av anlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**